O firmă chinezească a spart conturile utilizatorilor de Facebook și le-a folosit pentru a vinde produse contrafăcute

O firmă chinezească a spart conturile utilizatorilor de Facebook și le-a folosit pentru a vinde produse contrafăcute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2019

Facebook anunță că dă în judecată o companie din Hong Kong și alți doi cetățeni chinezi care au folosit un malware ce i-a ajutat să spargă conturi de Facebook pe care le-au folosit pentru a vinde produse contrafăcute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform acuzațiilor aduse în proces de Facebook, ILikeAd Media, Chen Xiao Cong și Huang Tao au creat un malware ce a distribuit și instalat o extensie de browser care i-a ajutat să compromită conturile utilizatorilor din mai multe țări.

Întreaga operațiune a început spre finalul anului trecut și a fost de mare amploare, având în vedere că doar reclamele cumpărate de firma chineză au fost în valoare de milioane de dolari, spun cei de la Facebook.

Mozilla elimină mai multe extensii de Firefox care colectau prea multe date despre utilizatori CITEȘTE ȘI Mozilla elimină mai multe extensii de Firefox care colectau prea multe date despre utilizatori

Reclamele erau folosite pentru promovarea și vânzarea de pe conturile compromise, la prețuri mici, a unei largi game de produse contrafăcute și pastile pentru slăbit.

Chinezii se foloseau în cadrul reclamelor, pentru promovarea produselor, de imagini ale unor vedete.

Malware-ul era programat să verifice dacă conturile compromise erau configurate să ruleze reclame și, în cazurile în care era așa, campaniile de reclame erau facturate pe contul bancar al posesorului de drept al contului de Facebook.

Facebook spune că a restituit banii victimelor, plătind în total peste 4 milioane de dolari, și le-a ajutat pe acestea să-și securizeze mai bine conturile.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
reclame
securitate
malware