O judecătoare din California suspendă temporar decizia administrației de a interzice descărcarea aplicației WeChat

O judecătoare din California suspendă temporar decizia administrației de a interzice descărcarea aplicației WeChat
scris 21 sep 2020

O judecătoare din California a suspendat duminică interdicția impusă de administrația Trump descărcării aplicației chineze WeChat, transmite Reuters.

Ordinul Departamentului pentru Comer ar fi obligat Apple și Google, divizie a grupului Alphabet, să nu mai permită descărcarea aplicației WeChat, deținută de grupul chinez Tencent Holding începând de duminică seara, scrie News.ro.

FinCEN Leaks: Rapoartele secrete trimise de bănci autorităților americane despre clienții bănuiți de spălare de bani, scurse în presă. Cele mai mari bănci din lume, acuzate că au mutat fonduri ilicite pentru clienți în ciuda avertismentelor CITEȘTE ȘI FinCEN Leaks: Rapoartele secrete trimise de bănci autorităților americane despre clienții bănuiți de spălare de bani, scurse în presă. Cele mai mari bănci din lume, acuzate că au mutat fonduri ilicite pentru clienți în ciuda avertismentelor

Judecătoarea Laurel Beeler a afirmat într-o hotărâre că utilizatorii WeChat care au intentat un proces ”au prezentat numeroase argumente pe baza Primului Amendament al Constituției care au înclinat balanța în favoarea reclamanților”.

Hotărârea preliminară a judecătoarei Beeler a blocat și un alt ordin al Departamentului pentru Comerț care ar fi interzis alte tranzacții cu WeChat în Statele Unite. Interdicția ar fi afectat folosirea aplicației de către utilizatorii actuali ai acesteia.

Departamentul pentru Comerț și Cas Albă nu au comentat imediat decizia judecătoarei.

Vineri dumineață, Departamentul pentru Comerț anunțare că va interzice tranzacțiile de afaceri cu aplicațiile chineze WeChat și TikTok, începând de duminică.

Sâmbătă, președintele Donald Trump a anunțat că a aprobat acordul prin care Oracle și Walmart se vor asocia cu aplicația de video-sharing TikTok, care va permite evitarea închiderii acesteia din motive de siguranță a datelor utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
wechat
sua