O vulnerabilitate WhatsApp a permis atacatorilor accesul la documentele utilizatorilor

O vulnerabilitate WhatsApp a permis atacatorilor accesul la documentele utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 feb 2020

Experții în domeniul securității cibernetice au descoperit o nouă problemă de securitate în WhatsApp care lasă utilizatorii vulnerabili.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Descoperită de cercetătorii de la PerimeterX, problema afectează utilizatorii care folosesc WhatsApp pe PC, prin intermediul pseudo programului care se conectează la serviciu prin intermediul aplicației de smartphone.

În loc să dezvolte o aplicație nativă, precum Telegram sau alții, WhatsApp a preferat scurtătura și a făcut o aplicație Web, bazată pe framework-ul Electron. Această platformă facilitează dezvoltarea rapidă a aplicațiilor pentru mai multe sisteme de operare.

Samsung Electronics numește un nou președinte pentru România și Bulgaria CITEȘTE ȘI Samsung Electronics numește un nou președinte pentru România și Bulgaria

Însă, din neglijență, motorul de randare, Chromium al celor de la Google, nu a mai fost actualizat de mai multă vreme și a făcut posibilă această vulnerabilitate.

Printr-un mesaj în care a strecurat un cod JavaScript, atacatorul poate dobândi acces la documentele stocate pe PC și chiar să instaleze malware pentru a-și extinde accesul la calculatorul respectiv.

Sunt afectate atât versiunea de Windows, cât și cea de Mac.

Utilizatorilor li se recomandă să actualizeze aplicația WhatsApp de PC la cea mai nouă versiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
securitate