Avertisment - sunt trimise e-mailuri spam cu oferte pentru măști medicale și informații despre coronavirus

Avertisment - sunt trimise e-mailuri spam cu oferte pentru măști medicale și informații despre coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2020

Atacatorii cibernetici își diversifică modalitățile prin care pot profita de naivitatea internauților, cea mai nouă metodă fiind răspândirea de e-mail-uri spam cu oferte pentru măști de oxigen, care pretind că protejează utilizatorii de coronavirus și de alte infecții transmise prin aer, atrag atenția experții Kaspersky.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor centralizate până în prezent, au fost depistate 32 de fișiere unice dăunătoare răspândite sub pretextul unor documente legate de coronavirus, scrie Agerpres.

Coronavirusul afectează cel mai mare târg de smartphone-uri din lume CITEȘTE ȘI Coronavirusul afectează cel mai mare târg de smartphone-uri din lume

Potrivit companiei, e-mail-urile spam includ informații despre măștile medicale care pretind că protejează de diverse virusuri transmisibile prin aer, în special de coronavirus, "99,99% din timp".

Astfel, după ce un utilizator accesează link-ul primit pe e-mail, este redirecționat către o pagină cu oferte pentru măști de protecție și este îndemnat să lase detaliile cardului pentru a efectua o achiziție.

Aceștia au adăugat că numele fișierelor lasă să se înțeleagă faptul că ar conține instrucțiuni video despre cum vă puteți proteja împotriva virusului, actualizări despre acest pericol și chiar proceduri de detectare a virusului, ca exemplu fiind date 2019 Novel Coronavirus.lnk, 5 INFOGRAFIA CORONAVIRUS.lnk, Affiche proce_dure de De_tection Coronavirus (3).pdf.lnk, și How to prevent Coronavirus(1).mp4.lnk.

Fișierele în cauză conțineau o serie troieni sau "viermi" care pot să distrugă, să blocheze, să modifice sau să copieze date, precum și să interfereze cu funcționarea computerelor sau a rețelelor de calculatoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
infractori cibernetici
kaspersky