OTE anunță că a încheiat un Memorandum pentru vânzarea Telekom Romania Mobile cu Quantum Projects, controlat de Adrian Tomșa

OTE anunță că a încheiat un Memorandum pentru vânzarea Telekom Romania Mobile cu Quantum Projects, controlat de Adrian Tomșa
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Grupul elen OTE anunță că a avut negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomșa, proprietarul grupului Clever Media, pentru vânzarea integrală a Telekom Romania Mobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere, pentru a facilita acest proces, documentele fiind depuse spre aprobare la autoritățile române competente.

Grupul Clever este unul dintre cei mai importanți jucători din piața media românească, în portofoliul complet al acestuia intrând 14 canale de televiziune (Profit.roNews, Prima TV, Prima Sport 1, 2, 3, 4 și 5, Prima 4K, Prima News, Prima Comedy, Prima History, Agro TV, Medika TV, Cinemaraton), 8 platforme online (profit.ro, primatv.ro, primanews.ro, primasport.ro, agro-tv.ro, medikatv.ro, servuscluj.ro, cinemaraton.ro) și platforma PrimaPlay.

Acționarul majoritar al Telekom Romania Mobile este grupul elen OTE. La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom. 

“În ultimii ani, OTE a susținut constant îmbunătățirea performanței companiei, în același timp explorând opțiunile strategice, cu scopul de a asigura, pe termen lung, creșterea acesteia.

În acest context, OTE a negociat cu Quantum Projects Group – entitate controlată de Adrian Tomșa, proprietarul grupului Clever Media, un important grup românesc de media – privind interesul acestuia de a achiziționa TKRM. Părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a facilita acest proces iar investitorul a depus solicitarea de a obține aprobarea de la autoritățile competente.

Potențialul investitor plănuiește să își extindă aria de activitate pe piața locală de telecomunicații. Ne-am alăturat acestui proces de negociere având încredere că, odată încheiată cu succes, asemenea tranzacție va asigura pentru Telekom Romania Mobile investiții viitoare, continuitatea locurilor de muncă, alocarea resurselor precum și cadrul tehnologic adecvat.

Prin urmare, tranzacția va pune bazele prosperității pe termen lung, ale creșterii sănătoase și stabile, într-un cadru sinergic extins cu business-ul desfășurat în prezent de potențialul investitor în industriile media, digital și telecom.

Până când procesul preconizat va primi aprobarea autorităților, împreună, ca o echipă puternică și performantă, ne vom concentra în continuare pe strategia noastră de challenger în piață.

Continuăm eforturile noastre susținute către excelența operațională, cu scopul de a oferi experiențe pozitive clienților noștri români”, este mesajul transmis.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom mobile
orange
tkrm
ote