“Părintele Androidului” propune un nou format pentru smartphone-uri

“Părintele Androidului” propune un nou format pentru smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 oct 2019

Andy Rubin, co-fondatorul Android și actualul CEO al Essential, a postat pe Twitter o serie de imagini cu un prototip care se abate de la formatul cu care ne-am obișnuit la smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În imaginile postate de Rubin se poate observa un dispozitiv mai subțire, mai îngust și mai înalt decât un smartphone obișnuit. În fapt, acesta aduce ca format mai mult cu o telecomandă decât cu un telefon.

Numit intern Project Gem, dispozitivul în cauză este un prototip aflat în faza incipientă de dezvoltare, conform oficialilor Essential.

Interesant pentru un prototip aflat în primă fază de dezvoltare este faptul că Project Gem pare să aibă deja o interfață grafică adaptată la acest format. Cel puțin unele din aplicații, precum cea de navigare, au fost deja redesenate pentru a se potrivi acestui format.

Xiaomi intră oficial în România cu Redmi Note 8 Pro CITEȘTE ȘI Xiaomi intră oficial în România cu Redmi Note 8 Pro

O altă caracteristică a dispozitivului prezentat de Andy Rubin este afișarea unei nuanțe diferite în funcție de unghiul din care acesta este privit.

Project Gem se potrivește unei afirmații făcute mai demult de Rubin care, vorbind despre dependența de smartphone-uri, propunea un dispozitiv cu un ecran mai mic care să poată fi folosit în cea mai mare parte prin comenzi vocale.

Fiind vorba de un prototip, nu se știe când va ajunge acesta pe piață și nici nu există vreo garanție în acest sens. Dacă va considera la un anumit moment că nu există suficient interes, producătorul ar putea oricând să întrerupă dezvoltarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
andy rubin