Parlamentul European vrea ca audierea lui Mark Zuckerberg să fie transmisă live

Parlamentul European vrea ca audierea lui Mark Zuckerberg să fie transmisă live
scris 18 mai 2018

Majoritatea liderilor din Parlamentul European au fost de acord să ceară președintelui PE, Antonio Tajani, ca audierea co-fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, să fie transmisă live, scrie Politico.

Printre cei în favoarea transmisiunii live se află Partidul Verzilor, gruparea liberală ALDE, Socialiștii și Democrații, gruparea de stânga GUE/NGL și partidul de extremă-dreapta Europa Libertății și Democrația Directă, conform a doi oficiali implicații în discuții. Liderul liberal Guy Verhofstadt a confirmat decizia pe Twitter.

Cererea a fost trimisă președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, care a obținut săptămâna aceasta susținerea membrilor pentru a-l invita pe CEO-ul Facebook în PE, pentru a răspunde întrebărilor privind sustragerea datelor a peste 87 de milioane de utilizatori de către Cambridge Analytica. Biroul lui Tajani a comunicat că întâlnirile de acest tip nu sunt de obicei transmise live și că trebuie stabilite detaliile tehnice. Facebook nu și-a dat acordul încă pentru transmisiunea live, scrie News.ro.

La 2 ani de la tranzacția cu George Copos, grupul japonez Nidec va inaugura noua fabrică de motoare electrice din Pitești CITEȘTE ȘI La 2 ani de la tranzacția cu George Copos, grupul japonez Nidec va inaugura noua fabrică de motoare electrice din Pitești

Cererea de a face publică întâlnirea vine după o petiție online în acest sens, care a strâns peste 23.000 de semnături.

Zuckerberg va călători în Europa săptămâna viitoare pentru a discuta cu președintele francez Emmanuel Macron, la Paris, înainte de întâlnirea cu oficialii de la Bruxelles. El va fi chestionat privind modul în care Facebook a gestionat datele personale ale utilizatorilor, în urma scandalului Cambridge Analytica.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentul european
mark zuckerberg