Pentagonul a anulat contractul de cloud-computing JEDI, de 10 miliarde de dolari, pentru care concurau Microsoft și Amazon

Pentagonul a anulat contractul de cloud-computing JEDI, de 10 miliarde de dolari, pentru care concurau Microsoft și Amazon
scris 7 iul 2021

Departamentul Apărării al Statelor Unite a anulat contractul de cloud-computing JEDI, în valoare de 10 miliarde de dolari, atribuit de administrația Donald Trump grupului Microsoft, decizie contestată de Amazon, și a anunțat un nou contract, pentru care vor concura cele două companii, dar și alți furnizori de servicii cloud, transmite Reuters.

Inițial, Pentagonul a anunțat că Amazon și Microsoft sunt singurele companii care pot îndeplini cerințele departamentului, dar a notat ulterior, într-o conferință de presă, că și alți furnizori de servicii cloud pot concura, în următoarele trei luni, dacă îndeplinesc standardele guvernului, scrie News.ro.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Alte companii mari care oferă servicii cloud sunt Oracle, Google, parte a grupului Alphabrt, și IBM.

Acțiunile Microsoft au scăzut cu puțin peste 1% în urma informației, în timp ce titlurile Amazon au urcat cu peste 3%.

Contractul Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI) a fost bugetat pentru până la 10 miliarde de dolari, făcând parte dintr-o modernizare digitală mai largă a Pentagonului.

”Nu avem încă o estimare, dar nu aș ajunge la 10 miliarde de dolari”, a declarat John Sherman, director pentru informații la Departamentul Apărării.

Microsoft a afirmat într-un comunicat că compania este încrezătoare că ”va continua să aibă succes, deoarece Departamentul Apărării selectează parteneri pentru lucrări noi".

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Sherman a spus că Microsoft ar putea depune o cerere de reziliere pentru a recupera costurile proiectului anulat.

Contractul JEDI a fost atribuit companiei Microsoft în 2019, dar Amazon a intentat rapid un proces pentru a contesta decizia.

Amazon, care a fost văzut ca un lider în câștigarea proiectului, a susținut că procesul contractual a reflectat o influență nejustificată din partea fostului președinte Donald Trump. În timp ce era președinte, Trump l-a ridiculizat în mod public pe Jeff Bezos, CEO al Amazon la momentul respectiv, și a criticat în mod repetat compania.

În aprilie, un judecător al Curții Federale de Reclamații a refuzat să respingă reclamația Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
jedi
microsoft
amazon