Peste 1.200 de angajați și-ar fi dat într-o singură zi demisia de la Twitter

Peste 1.200 de angajați și-ar fi dat într-o singură zi demisia de la Twitter
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 nov 2022

După disponibilizările masive făcute la începutul lunii, un mare număr din angajații companiei și-au prezentat acum demisia, forțați de ultimatumul dat de noul proprietar al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prima parte a săptămânii, Elon Musk le-a dat angajaților Twitter care au supraviețuit concedierilor de ales între a lucra intens la un program prelungit și a părăsi compania.

Inițial, după ultimatumul lui Elon Musk, s-a vorbit de sute de demisii. Însă, surse interne citate de New York Times susțin că pe 17 noiembrie peste 1.200 de angajați au ales să părăsească de bunăvoie compania.

Val de demisii la Twitter după ultimatumul de fidelitate dat de Elon Musk, compania „închide birouri” CITEȘTE ȘI Val de demisii la Twitter după ultimatumul de fidelitate dat de Elon Musk, compania „închide birouri”

După concedieri, Twitter rămăsese cu aproximativ cu jumătate din cei 7.500 de angajați pe care îi avea înainte de achiziționarea companiei de Elon Musk. Acum, se pare că în cadrul companiei mai lucrează în jur de 2.500 de oameni.

Aceleași surse spun că multe sisteme interne nu mai sunt în grija nimănui. Cei care și-au dat demisia pe 17 noiembrie susțin că și-au oprit singuri accesul la soluțiile interne de comunicare, deoarece nu mai existau oameni de HR care să facă asta.

Echipa „core services”, care se ocupă de sisteme esențiale ale platformei sociale, avea peste 100 de angajați înainte de schimbarea proprietarului. Acum, în cadrul acesteia mai lucrează doar patru angajați.

În exodul angajaților Twitter a jucat un rol și modul în care Elon Musk se răzbună pe proprii angajații. Mai mulți inginerii și executivi au fost concediați în ultimele zile pentru că l-au contrazis sau criticat.

Acum, sursele spun că Elon Musk, care a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari, încearcă să convingă unii dintre demisionari să rămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk
demisii
angajați