Piața PC-urilor a scăzut în primul trimestru din 2022

Piața PC-urilor a scăzut în primul trimestru din 2022
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2022

Primul trimestru al anului a adus o scădere ușoară a livrărilor de PC-uri, scăderea care ar fi putut fi mult mai drastică, dacă condițiile pieței nu s-ar fi îmbunătățit față de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările de PC-uri au scăzut cu 4,3% în primul trimestru din 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce, în primele trei luni ale acestui an, au fost livrate 78,7 milioane de unități, conform analizei Counterpoint Research.

Analiștii consideră că primul trimestru a avut în favoarea sa îmbunătățirea condițiilor legate de stocuri și logistică și, în plus, începutul anului a beneficiat și de pe urma comenzilor nefinalizate anul trecut.

RAPORT Atacurile care au vizat compromiterea e-mailurilor de business au creat un prejudiciu de 2,4 miliarde de dolari, în 2021 CITEȘTE ȘI RAPORT Atacurile care au vizat compromiterea e-mailurilor de business au creat un prejudiciu de 2,4 miliarde de dolari, în 2021

Liderul pieței, Lenovo, a livrat 18,2 milioane de unități, ceea ce i-a adus o scădere 9,5%. Lenovo are acum o cotă de piață de 23,1%.

Cel mai mare pierzator a fost, însă, HP care a livrat 15,9 milioane de unități, în scădere cu 16%. HP a avut de suferit după urma scăderii comenzilor de Chromebook-uri.

Dell a crescut cu 1%, după ce a livrat 13,8 milioane de unități și își păstrează poziția a treia în piață.

Apple a fost, din nou, performerul trimestrului după ce a livrat 7,1 milioane de unități, cu 8% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Asus și Acer au scăzut cu câte 7%.

Analiștii estimează că în al doilea trimestru al anului condițiile din piață vor continua să se îmbunătățească, însă, au grijă să nu spună că piața va și crește din acest motiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell
apple
asus
acer