Piața PC-urilor continuă să crească

Piața PC-urilor continuă să crească
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iul 2021

După un prim trimestru excepțional, piața PC-urilor a crescut și în al doilea trimestru al anului, chiar dacă a făcut-o într-o măsură mai mică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În al doilea trimestru al acestui an au fost livrate 71,6 milioane de PC-uri, conform Gartner, ceea ce reprezintă o creștere anuală cu 4,6%.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Ritmul de creștere scade, față de primul trimestru, când creșterea anuală a fost de 35,7%, însă, rămâne peste nivelul de dinainte de pandemie, care a adus o creștere a vânzărilor, în condițiile muncii de la distanță.

Liderul pieței rămâne Lenovo, cu o cotă de piață de 24,1%, companie ce a livrat în acest trimestru peste 17 milioane de PC-uri.

Lenovo este urmat, în ordine de HP, Dell, Apple Acer și Asus. Apple a înregistrat cea mai mare creștere anuală dintre companiile de top, de 19,7%, după ce a livrat puțin peste 6 milioane de unități.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

În ceea ce privește viitorul apropiat, se întrevăd probleme pentru producătorii de PC-uri. Din cauza crizei de cipuri, componentele vor fi mai scumpe, iar producătorii vor muta cheltuiala în seama utilizatorilor, prin creșterea prețului final. Asta, în consecință, va duce la scăderea cererii în următorul an.

Estimarea făcută de Gartner nu include Chromebook-urile. Împreună cu acestea, piața PC-urilor a crescut cu peste 10% de la an la an.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
apple
hp
dell
acer
asus