Fintech-ul danez HelloFlow, cu un român printre fondatori, a atras 1,6 milioane de dolari

Fintech-ul danez HelloFlow, cu un român printre fondatori, a atras 1,6 milioane de dolari

Ciprian Florescu (dreapta) si Mikkel Skarnager

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 iul 2021

Fintech-ul danez HelloFlow, printre ai cărui fondatori se numără românul Ciprian Florescu, a atras o investiție de 1,6 milioane de dolari. Principalii finanțatori sunt fondurile PreSeed Ventures (Danemarca) și Seedcamp (Marea Britanie).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Startup-ul HelloFlow a fost înființat în 2020 de Mikkel Skarnager, care a condus anterior divizia de Transformare digitală a Saxo Bank, și Ciprian Florescu, fost dezvoltator senior la Nets Group.

Google – amendă de 500 milioane euro în Franța, a doua cea mai mare sancțiune impusă unei companii până în prezent CITEȘTE ȘI Google – amendă de 500 milioane euro în Franța, a doua cea mai mare sancțiune impusă unei companii până în prezent

Compania oferă clienților o platformă pentru crearea proceselor de înregistrare și autentificare (verificare a identității) în industria financiară. Cu ajutorul platformei no-code, companiile din industria financiară pot crea procese de înregistrare mult mai rapid, pe baza unui interfețe simple, în locul codului de programare.

"Folosind platforma noastră, poți crea un proces de înregistrare adecvat, simplu și în conformitate cu cerințele, pe care să îl pui la dispoziția clienților în aceeași zi. Acest lucru face posibilă lansarea serviciilor tale pe noi piețe în 10 minute", afirmă Mikkel Skarnager, fondator și CEO al companiei.

În condițiile în care prevenirea spălării banilor a devenit un subiect de interes major, pe fondul unor scandaluri care au zguduit industria financiară, cerințele și standardele impuse de autorități pentru înregistrarea noilor clienți ai băncilor, platformelor de tranzacționare și investiții, serviciilor de brokeraj pentru criptomonede sau ai site-urilor de pariuri au fost înăsprite.

În aceste condiții, platforma HelloFlow  activează pe o piață în creștere, estimată în prezent la 1 miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
helloflow
ciprian florescu
onboarding
startup
finantare startup
fintech