SURPRIZĂ Andrei Pitiș, fost acționar Vector Watch și Clever Taxi, îi atrage pe frații Ștefan de la Autonom în afacerea care urmărește să creeze în tech 100 de milionari în euro

SURPRIZĂ Andrei Pitiș, fost acționar Vector Watch și Clever Taxi, îi atrage pe frații Ștefan de la Autonom în afacerea care urmărește să creeze în tech 100 de milionari în euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 iul 2021

Andrei Pitiș, fondator al Vector Watch, business vândut americanilor de la Fitbit cu 15 milioane de dolari, și fost acționar Clever Taxi, companie preluată de gigantul Daimler, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro, i-a atras în acționariatul Simple Capital, companie prin intermediul căreia vrea să contribuie la creșterea numărului de antreprenori care să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie, pe frații Marius și Dan Ștefan, care controlează Autonom, puternicul grup de firme din Piatra-Neamț cu venituri consolidate de peste 327 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Frații Ștefan au investit în Simple Capital echivalentul a 400.000 de dolari (majorare capital și primă de emisiune) prin intermediul ATM Ventures, conform datelor Profit.ro. În urma acestei operațiuni, ATM Ventures, controlată în mod egal de frații Ștefan, a primit un pachet de acțiuni reprezentând 7,08% din capitalul social.

Celelalte acțiuni Simple Capital se află în proprietatea lui Andrei Pitiș - 84,08% (cota anterioară - 90,476%), Bogdan Cristian Druțu - 4,42% (cota anterioară -  4,762%), senior principal software engineer la Splunk, și Bogdan Constantin Rîpă - 4,42% (cota anterioară - 4,762%), head of product la UiPath.

Splunk este o companie americana cu sediul în San Francisco, care dezvoltă software pentru analiza în timp real de seturi de date generate automat. Anterior, Druțu a lucrat 1 an la Adobe România și  8 ani la Google.

Rîpă a cofondat primul său startup, InterAKT Online, când avea 21 de ani. În 2006, InterAKT a fost achiziționată de Adobe. A revbenit în zona antreprenoriala în 2015, când s-a alaturat ca Product Director Vector Watch. După achiziția Vector Watch de către Fitbit, el a rămas în companie ca Senior Director în divizia de Product Management, responsabil pentru Network Cluster în cadrul companiei (gamificare, social), precum și pentru dezvoltarea de noi produse (Fitbit Ace).

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Simple Capital, vehiculul privat de investiții, fondat în 2019, investește în startup-uri de tehnologie cu produse adresate pieței globale.

În august anul trecut, Andrei Pitiș s-a despărțit de Fitbit pentru a se dedica acestui proiect, prin care, cum a anunțat în premieră Profit.ro, și-a propus să contribuie la creșterea numărului de antreprenori care să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie. Proiectul urmărește să creeze 100 milionari în euro în următorii 5-10 ani.

Conform termene.ro, compania deține participații la Garderoba Infinită - 15%, Roboself Technology - 1,48%, Pentesttools - 15%, Perceptum Concept - 20%, Simple Systems - 30%, Student Path - 2,5%, Softbinator Technologies - 10%, P2P Technology Hub - 3,45%, Yummdiet Coaching - 10%, Techangels HTW - 3,846%, Proptech Corp - 0,85%, Digital Intelligence Parters - 10%, Neobility - 2,07% și Simple Advisers - 100%.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Înființat în 2006 în Piatra Neamț de antreprenorii Marius și Dan Stefan, grupul Autonom este un furnizor integrat de soluții de mobilitate și finanțare. Autonom operează o rețea de 44 de agenții cu sediul în peste 30 de orașe din România, Ungaria și Serbia.

În toate diviziile, Autonom are 500 de angajați și operează o flotă de peste 9.000 de mașini.

SURPRIZĂ Andrei Pitiș, fost acționar Vector Watch și Clever Taxi, îi atrage pe frații Ștefan de la Autonom în afacerea care urmărește să creeze în tech 100 de milionari în euro

Andrei Pitiș (49 de ani) a fost vicepreședinte de management de produs în cadrul Fitbit, liderul american de pe piața de dispozitive purtabile de fitness. Anterior, el a ocupat funcția de vicepreședinte pe inginerie și directorul centrului de dezvoltare software al Fitbit din București.

În afară de Vector Watch și Clever Taxi, el a fost prezent și în acționariatul Appsulate, o companie de securitate cibernetică preluată în luna mai a acestui an de Zscaler (NASDAQ: ZS), un business estimat la 10 miliarde de dolari. 

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Appsulate, care a dezvoltat platforma ce permite acces remote, într-un mediu securizat, la date sensibile ale unei firme, a fost fondat în 2016 de Alex Negrea și Uli Mittermaier, în acționariat fiind cooptat ulterior și Mihai Rotaru, fost CEO Clever Taxi și fost acționar al companiei.

Negrea și Mittermaier au fondat și docTrakr, startup preluat în 2014 de Intralinks.

viewscnt
Afla mai multe despre
pitiș
vector watch
clever taxi
fitbit
garderoba infinita
pentest tools
simple capital
fratii stefan
autonom