Piața smartphone-urilor mai pierde 20 de procente

Piața smartphone-urilor mai pierde 20 de procente
scris 28 aug 2020

Pandemia a continuat să creeze probleme producătorilor de smartphone-uri și în al doilea trimestru al anului, ducând la o scădere similară celei din primul trimestru.

După 2 ani de stagnare, piața smartphone-urilor a fost lovită în 2020 de pandemie și dată mai mulți ani înapoi în ceea ce privește cifrele vânzărilor. Primul trimestru a adus o scădere cu 20% a vânzărilor de smartphone-uri, iar al doilea trimestru nu doar că nu a adus sperata revenire, ci a adâncit problemele.

Gartner a calculat că în al doilea trimestru vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 20,4%, un procent similar celui înregistrat în primul trimestru al anului.

Bouygues Telecom va demonta 3.000 de antene Huawei din Franța CITEȘTE ȘI Bouygues Telecom va demonta 3.000 de antene Huawei din Franța

De vină a fost tot pandemia. Dacă în primul trimestru China a fost cea mai lovită piață, aceasta și-a mai revenit în al doilea trimestru. În schimb, în ultima perioadă, problemele s-au extins în Europa, America de Nord și alte regiuni.

Aproximativ 295 milioane unități au fost livrate în al doilea trimestru, față de cele 370 milioane unități din aceeași perioadă a anului trecut.

Cel mai lovit producător, dintre cei mari, a fost Samsung, care a scăzut cu nu mai puțin de 27,1% față de anul trecut. Cu 54,75 milioane unități livrate, Samsung se află acum cot la cot cu Huawei, care a livrat 54,12 milioane unități, după ce a scăzut cu doar 6,8% față de anul trecut.

Evoluția diferită dintre cei doi lideri ai pieței vine din faptul că Huawei se bazează foarte mult pe China, care a început să-și revină în ultimele luni. Samsung, în schimb, depindea de piețe precum Statele Unite și Europa, care au scăzut mult în al doilea trimestru.

Cel mai bine din top 5 în al doilea trimestru stă Apple, care a scăzut cu doar 0,4%. În această perioadă au fost livrate 38,38 milioane de iPhone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
huawei
apple
iphone