Piața smartphone-urilor scade pentru al șaptelea trimestru consecutiv

Piața smartphone-urilor scade pentru al șaptelea trimestru consecutiv
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 aug 2019

Al doilea trimestru al anului aduce o nouă scădere importantă pentru Apple, în vreme ce producătorii chinezi mărșăluiesc spre 50% din piața globală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiza pentru Q2 2019 realizată de Counterpoint Research arată că livrările de smartphone-uri au scăzut cu 1%, fiind cel de-al șaptelea trimestru consecutiv de contracție pentru această piață. În această perioadă au fost livrate 364 milioane de smartphone-uri.

Samsung rămâne liderul pieței, livrând în ultimul trimestru cu 7,1% mai multe smartphone-uri decât în urmă cu un an. 76,6 milioane de unități a livrat Samsung în Q2.

În același timp, Apple a livrat cu 11% mai puține telefoane, în ton cu scăderea veniturilor generate de iPhone cu 12% anunțată de compania americană. Este al treilea trimestru consecutiv de scădere pentru iPhone.

Spotify își prezintă cifrele CITEȘTE ȘI Spotify își prezintă cifrele

În același timp, cota combinată de piață a celor mai importanți producători chinezi, Huawei, OPPO, Vivo, Xiaomi și Realme, a ajuns la 42%, cel mai înalt nivel înregistrat vreodată.

Huawei a crescut în această perioadă cu 4,6% de la an la an, iar analiștii au două motive pentru aceasta. Pe de o parte, scăderile din vest ca urmare a noilor politici americane au fost neutralizate de creșteri în China.

Pe de altă parte, limitările impuse de Statele Unite au venit spre finalul perioadei, astfel că efectele acestora se vor vedea mai clar abia în trimestrul următor.

Realme a intrat în această perioadă în top 10 al celor mai mari producător de smartphone-uri. Chinezii au avut nevoie de mai puțin un an de când au devenit globali să atingă această performanță.

Analiștii cred că, cel puțin parțial, scăderile din ultima vreme vor fi compensate anul viitor de dispozitivele cu 5G.

Piața smartphone-urilor scade pentru al șaptelea trimestru consecutiv

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
samsung
huawei