Platforma de socializare X va începe să colecteze informațiile biometrice și de angajare ale utilizatorilor săi

Platforma de socializare X va începe să colecteze informațiile biometrice și de angajare ale utilizatorilor săi
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2023

Platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, va începe să colecteze informațiile biometrice și de angajare ale utilizatorilor săi, conform unei actualizări de joi a politicii de confidențialitate a companiei, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

X a spus că modificările nu au fost implementate în prezent și vor intra în vigoare pe 29 septembrie.

VIDEO Ciolacu - nou atac la microîntreprinderi, acum de la Bruxelles. ”Este adevărat, e greu să dai explicații.\ CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu - nou atac la microîntreprinderi, acum de la Bruxelles. ”Este adevărat, e greu să dai explicații."

Politica de confidențialitate actualizată recent a companiei, care detaliază modul în care colectează și procesează informațiile despre utilizatori, spune acum că X poate stoca și utiliza date biometrice în scopuri de ”siguranță, securitate și identificare”.

Nu este clar cum intenționează X să folosească informațiile biometrice ale utilizatorilor. Platformele tind să se bazeze pe elementele biometrice, cum ar fi amprentele digitale și scanările faciale, pentru a autentifica oamenii atunci când se conectează sau, în cazul unei bănci sau al unei companii de plată, atunci când utilizatorii efectuează o tranzacție.

Tranzacție - Principalul furnizor român de servicii de vending, cafea și apă pentru clienții business a fost vândut CITEȘTE ȘI Tranzacție - Principalul furnizor român de servicii de vending, cafea și apă pentru clienții business a fost vândut

X ar putea, teoretic, să colecteze informații biometrice de la utilizatori prin fotografiile sau videoclipurile lor, solicitându-le să-și pornească camera. Cu toate acestea, nu a explicat încă cum va funcționa sistemul.

Compania spune că poate, de asemenea, să colecteze și să folosească date despre istoricul angajării și preferințele oamenilor pentru a recomanda locuri de muncă, potențial punând aplicația pe cale să concureze cu LinkedIn, deținută de Microsoft.

”Putem colecta și folosi informațiile dumneavoastră personale (cum ar fi istoricul dvs. de angajare, istoricul educațional, preferințele de angajare, abilitățile și abilitățile, activitatea de căutare a unui loc de muncă și implicarea și așa mai departe) pentru a vă recomanda potențiale locuri de muncă, pentru a le împărtăși potențialilor angajatori atunci când dvs. aplicați pentru un loc de muncă, pentru a le permite angajatorilor să găsească potențiali candidați și pentru a vă afișa reclame mai relevante”, a spus X în politica sa de confidențialitate actualizată.

X nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii atunci când a fost contactată de CNBC.

Începe a doua sesiune de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus pentru persoane fizice, juridice și UAT-uri CITEȘTE ȘI Începe a doua sesiune de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus pentru persoane fizice, juridice și UAT-uri

Sub conducerea lui Musk, X a căutat să-și extindă acoperirea dincolo de rețelele sociale, mesajele și conținutul audio, în domenii precum serviciile financiare și recrutarea.

Compania a achiziționat anul trecut Laskie, un instrument de recrutare de personal, potrivit Bloomberg News. A marcat prima achiziție de către Musk de când magnatul tehnologiei a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în 2022.

Musk nu mai este CEO-ul X, el i-a predat funcția fostului președinte al NBC Universal pentru publicitate și parteneriate, Linda Yaccarino, în iunie.

În aprilie, X a semnat un acord cu aplicația israeliană de tranzacționare de acțiuni eToro pentru a permite utilizatorilor să vadă și să tranzacționeze acțiuni prin intermediul aplicațiilor web și mobile ale eToro.

Încetinirea piețeii americane a muncii crește șansele ca Fed să ia o pauză de la majorările de dobândă CITEȘTE ȘI Încetinirea piețeii americane a muncii crește șansele ca Fed să ia o pauză de la majorările de dobândă

EToro a declarat recent că vrea să extindă parteneriatul.

X a obținut licențe de transmitere de bani într-un număr de state din SUA, în încercarea de a-și lansa propriile funcții de plată.

Musk este un cofondator al PayPal, care a rezultat dintr-o fuziune între compania de software Confinity și X.com, o bancă online timpurie la a cărei nființare a participat și el.

viewscnt
Afla mai multe despre
x twitter date biometrice
x twitter colectare date