Poșta Română a obținut în 2015 un profit brut de 19,2 milioane lei, după ce a redus cheltuielile

Poșta Română a obținut în 2015 un profit brut de 19,2 milioane lei, după ce a redus cheltuielile
scris 9 mar 2016

Poșta Română, companie controlată de stat prin Ministerul Comunicațiilor, a anunțat că a obținut anul trecut un profit brut de 19,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro), ca urmare a reducerii cheltuielilor, în condițiile în care compania se confruntă cu o scădere a încasărilor din activitatea de bază, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

În 2014, potrivit Ministerului Finanțelor, operatorul poștal a consemnat un profit brut de 37,54 milioane de lei.

Pentru Poșta Română, 2015 este al doilea an la rând pe profit,  câștigurile venind după o perioadă de cinci ani de pierderi. În 2014, Poșta a înregistrat un profit net de 22,8 milioane de lei (circa 5 milioane de euro), scrie News.ro

"Profitul din 2014 și cel din 2015 s-a datorat, în mare măsură, scăderii cheltuielilor, în timp ce veniturile din serviciile tradiționale ale Poștei s-au diminuat", a declarat directorul general al companiei, Alexandru Petrescu, citat în comunicat..

Poșta a majorat anul trecut investițiile cu peste 24% față de 2014, în timp ce cheltuielile totale s-au redus cu 7%.

Poșta anunță că a depus plângere penală împotriva inspectorilor Finanțelor, după un control considerat abuziv CITEȘTE ȘI Poșta anunță că a depus plângere penală împotriva inspectorilor Finanțelor, după un control considerat abuziv

Reprezentanții Poștei afirmă că și veniturile ar fi crescut în 2015, însă în 2014 s-au înregistrat încasări suplimentare din distribuirea cardului de sănătate. În 2015, veniturile din colete au crescut cu 13%, iar cele financiare - cu peste 20%.

Poșta a începtul, în special în ultimul an, un proces de modernizare a agențiilor, după o perioadă lungă în care nu s-au mai făcut investiții în acest sens.

"Este obligatoriu ca Poșta Română să-și focuseze serviciile pe noile realități din piață, oricât de mult ne-ar plăcea să livrăm doar scrisori. Această strategie trebuie înțeleasă de toți angajații, a căror implicare este esențială", a mai spus directoul general al companiei.

Poșta Română este controlată de Ministerul Comunicațiilor, care deține 75% din acțiuni. Compania are circa 27.000 de angajați, fiind cel mai mare angajator din România. Compania a revenit pe profit în 2014, după ce a disponibilizat 3.650 de angajați în 2013, printr-o concediere colectivă.

Poșta ar putea trece printr-un nou proces de restructurare pentru a putea fi listată la bursă, potrivit declarațiilor făcute, recent, de ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
profit
2015