Pregătiri pentru taxarea companiilor digitale

Pregătiri pentru taxarea companiilor digitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2020

Conceptele de bază pentru o taxă internațională pentru companiile din sectorul digital precum și pentru un impozit minim la nivel global pentru profitul companiilor pot fi puse la punct în lunile următoare în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), a declarat ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"În prezent, sunt destul de optimist că putem cădea de acord asupra unui model pentru ambele chestiuni în cursul toamnei", a declarat Olaf Scholz la conferință a miniștrilor de Finanțe din țările vorbitoare de limba germană. "Discutăm de mult timp. Suntem gata", a mai spus oficialul german, a cărui țară deține în prezent președinția rotativă a Uniunii Europene, arată Agerpres.

VIDEO&FOTO Apple va deschide un magazin plutitor CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Apple va deschide un magazin plutitor

În luna ianuarie, 137 de țări au convenit să negocieze, sub auspiciile OECD, un acord pentru a putea taxa multinaționalele din sectorul digital. Cu toate acestea, în luna iunie SUA au anunțat că au decis să își suspende participare la aceste discuții în cadrul OECD.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
companii
taxa