Presa chineză spune că Beijingul nu va aproba acordul convenit de ByteDance cu Oracle și Walmart

Presa chineză spune că Beijingul nu va aproba acordul convenit de ByteDance cu Oracle și Walmart
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2020

Acordul convenit de grupul chinez ByteDance cu firmele americane Oracle și Walmart, privind viitorul aplicației de video-sharing TikTok în SUA, nu ar urma să fie aprobat de Guvernul de la Beijing, susține un editorial publicat în cotidianul oficial chinez Global Times, preluat de Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

ByteDance (care deține TikTok), grupul informatic american Oracle și lanțul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, care va prelua operațiunile TikTok din SUA. Însă în timp ce Oracle și Walmart susțin că TikTok Global va fi o companie americană cu un consiliu director compus în majoritate din americani, ByteDance susține că TikTok Global va fi subsidiara sa americană la care va deține 80% din acțiuni, scrie Agerpres.

Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax CITEȘTE ȘI Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax

"Este clar că aceste condiții arată în mod clar stilul de intimidare al Washingtonului. Aceste condiții afectează securitatea națională, interesele și demnitatea Chinei", susține editorialul publicat luni seara în cotidianul Global Times, un tabloid naționalist publicat de Cotidianul Poporului, organul oficial de presă al Partidului Comunist Chinez.

"Din informațiile furnizate de SUA, acordul este injust. El respectă solicitările nerezonabile ale Washingtonului. Este greu pentru noi să credem că Beijingul va aproba un astfel de acord", se mai arată în editorialul publicat în cotidianul Global Times.

La sfârșitul săptămânii trecute, ByteDance, Oracle și Walmart au anunțat că au ajuns la un acord care să satisfacă solicitările exprimate de președintele SUA, Donald Trump, pentru ca TikTok să fie vândută unei firme americane, în caz contrar urmând să fie interzisă în SUA. Cu toate acestea cele două părți au publicat declarații contradictorii cu privire la termenii acordului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bytedance
tiktok
oracle