Presa din China acuză SUA de „huliganism” în urma arestării lui Meng Wanzhou, șefa operațiunilor financiare de la Huawei

Presa din China acuză SUA de „huliganism” în urma arestării lui Meng Wanzhou, șefa operațiunilor financiare de la Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2018

Presa din China a atacat SUA în urma arestării lui Meng Wanzhou, șefa operațiunilor financiare de la Huawei, acuzând Washingtonul că face uz de „huliganism” pentru a ataca compania chineză, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China Daily a informat că arestarea lui Wanzhou pare să facă parte din eforturile SUA de a controla compania, care este cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicații din lume, precum și al doilea cel mai mare producător de telefoane mobile, scrie News.ro.

„Ce este fără îndoială este că SUA încearcă să facă ce poate pentru a controla extinderea Huawei la nivel mondial deoarece compania este un exemplu pentru companiile competitive de tehnologie din China”, se arată în editorialul publicat în China Daily.

FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia

Tabloidul de stat Global Times a relatat: „Evident, Washingtonul recurge la o abordare oribilă pentru că nu poate opri avansul tehnologiei 5G a Huawei”.

Retorica vine după ce presa din Japonia a informat că Tokyo va interzice achizițiile de produse de telecomunicații de la Huawei în urma temerilor privind scurgerile de informații și atacurile cibernetice. Anterior, guvernul american a interzis achiziționarea de echipamente Huawei.

China a cerut eliberarea imediată a lui Meng, fiica fondatorului Huawei Ren Zhengfei, cel care a fost și ofițer în armata chineză. Meng a fost reținută în Vancouver pe 1 decembrie și ar putea fi extrădată în SUA, arestarea ei fiind în legătură cu încălcarea sancțiunilor SUA împotriva Iranului, conform presei.

Beijingul a cerut Canadei și SUA să clarifice imediat motivele pentru care a fost reținută Meng și să o elibereze imediat. Ambasada Chinei în Canada a acuzat încălcări are drepturilor omului.

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că arestarea lui Meng nu este una politică: „Bineînțeles că nu există nicio implicare la nivel politic în decizie pentru că respectăm independența proceselor juridice”.

viewscnt
Afla mai multe despre
meng wanzhou
huawei