ULTIMA ORĂ Fiica fondatorului Huawei, director financiar al companiei, a fost arestată în Canada

ULTIMA ORĂ Fiica fondatorului Huawei, director financiar al companiei, a fost arestată în Canada
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2018

Wanzhou Meng, directorul financiar al companiei chineze Huawei, fiica fondatorului companiei, a fost arestată în Canada pentru a fi extrădat Statelor Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Abonament medical sau asigurare de sănătate? CITEȘTE ȘI Abonament medical sau asigurare de sănătate?

Meng, care face parte din consiliul de conducere și este fiica fondatorului Ren Zhengfei, este acuzată că a încălcat sancțiunile impuse Iranului. Arestarea ar fi avut loc pe 1 decembrie, la Vancouver, fiind divulgată acum.

CITEȘTE ȘI În zile de sărbătoare, alege #celmaibunmerlotdinRomania! Toată luna decembrie, Emeritus beneficiază de o ofertă specială de preț : doar 58 lei în loc de 90 lei, pentru comenzile plasate online

Huawei a informat că Meng a fost reținută între două zboruri. Într-un comunicat, a informat că a respectat „toate legile și regulile acolo unde operează, inclusiv controlul exporturilor și legile privind sancțiunile în ONU, SUA sau UE”.

SUA investighează Huawei pentru posibile încălcări ale sancțiunilor împotriva Iranului.

FOTO Instagram lansează Close Friends, o listă privată pentru distribuirea conținutului CITEȘTE ȘI FOTO Instagram lansează Close Friends, o listă privată pentru distribuirea conținutului

Presa americană a informat că Huawei se află sub investigație pentru posibile încălcări ale sancțiunilor americane asupra Iranului.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Ian McLeod, a declarat că cererea de eliberare pe cauțiune a lui Meng va fi judecată vineri.

Departamentul de Justiție împreună cu alte două agenții americane au început să conlucreze în luna aprilie pentru a cerceta posibile încălcări ale sancțiunilor impuse Iranului de Huawei.

Acum, arestarea lui Meng a dus la o reacție de protest a ambasadei chineze din Canada, care acuză Statele Unite și vecinul Canada de încălcarea drepturilor omului. China cere “repararea imediată a greșelii”.

FOTO Samsung, prins cu reclamă amăgitoare: camera unui telefon, promovată cu o fotografie făcută, în realitate, de un aparat profesionist DSLR CITEȘTE ȘI FOTO Samsung, prins cu reclamă amăgitoare: camera unui telefon, promovată cu o fotografie făcută, în realitate, de un aparat profesionist DSLR

Arestarea vine în contextul în care președintele american Donald Trump s-a întâlnit la Buenos Aires cu Xi Jinping, secretarul general al Partidului Comunist din China.

Un articol din New York Times a relatat că departamentele Comerțului și Trezoreriei din SUA au cerut firmei să își suspende încălcările sancțiunilor împotriva Iranului și Coreei de Nord.

SUA au acuzat în mod repetat Huawei că este o amenințare la adresa securității naționale din SUA, argumentând că tehnologia sa poate fi folosită de guvernul chinez pentru spionaj.

FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto CITEȘTE ȘI FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto

Recent, Guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, inclusiv României, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente.

Senatorul american Ben Sasse a declarat pentru Associated Press că statul chinez este implicat în mod agresiv în subminarea intereselor SUA privind  securitatea națională, „folosindu-se des de entități din sectorul privat”.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
canada
iran
china