Președintele Microsoft anunță un set de principii pentru inteligența artificială

Președintele Microsoft anunță un set de principii pentru inteligența artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Președintele Microsoft, Brad Smith, a anunțat un set de principii pentru a stimula inovația și competiția în inteligența artificială, ca recunoaștere a rolului său de lider de piață în această tehnologie, o inițiativă care ar putea tempera îngrijorările legate de dominația sa pe piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mișcarea gigantului tehnologic din SUA a venit pe fondul îngrijorărilor rivalilor și autorităților de reglementare antitrust cu privire la puterea de piață a Microsoft, stimulată recent de colaborarea sa cu creatorul ChatGPT, OpenAI, scrie News.ro

VIDEO Windows primește o nouă funcție CITEȘTE ȘI VIDEO Windows primește o nouă funcție

Microsoft a inclus chatboții în produsele sale de bază, cum ar fi software-ul Office și motorul de căutare Bing, în ultimul an, atrăgând clienți de afaceri dornici să încerce noua descoperire a industriei tehnologice.

”Pe măsură ce intrăm într-o nouă eră bazată pe inteligența artificială, credem că acesta este cel mai bun moment pentru a articula principiile care vor guverna modul în care vom opera infrastructura centrului nostru de date AI și alte active AI importante din întreaga lume”, a spus Smith într-un discurs susținut la Mobile World Congress de la Barcelona.

Principiile de accesare a AI urmăresc ”în parte să abordeze rolul și responsabilitatea în creștere ale Microsoft ca inovator AI și lider de piață”, a spus el.

Prin publicarea acestor principii, ne angajăm să oferim accesul larg la tehnologie necesar pentru a împuternici organizațiile și indivizii din întreaga lume să dezvolte și să utilizeze AI în moduri care să servească binele public”, a spus Smith.

Hidroelectrica - Profit record în 2023 CITEȘTE ȘI Hidroelectrica - Profit record în 2023

Principiile includ furnizarea de acces și suport pentru dezvoltatorii AI, punerea la dispoziție pe scară largă a modelelor AI și a instrumentelor de dezvoltare pentru dezvoltatorii de aplicații software din întreaga lume și punerea la dispoziție a API-urilor publice (Interfață de programare a aplicațiilor) pentru a permite dezvoltatorilor să acceseze și să utilizeze modele AI pe Microsoft Azure.

De asemenea, Microsoft nu va folosi informații sau date non-publice din construirea și implementarea modelelor AI ale dezvoltatorilor în Microsoft Azure pentru a concura cu acele modele și, de asemenea, va permite clienților Microsoft Azure să-și exporte și să transfere cu ușurință datele către un alt furnizor de cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
brad smith