Prima licitație pentru frecvențe 5G din Olanda pleacă de la un prag de 900 de milioane de euro

Prima licitație pentru frecvențe 5G din Olanda pleacă de la un prag de 900 de milioane de euro
scris 30 iun 2020

Prima licitație organizată de Guvernul olandez pentru atribuirea de frecvențe de telefonie 5G a început luni de la un prag de 900 milioane de euro și cu participarea operatorilor KPN, Vodafone și T-Mobile, informează Reuters.

Guvernul olandez vinde drepturile de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 1400 MHz și 2100 MHz, scrie Agerpres.

Microsoft își închide toate magazinele fizice. Serviciile pentru clienți - exclusiv online CITEȘTE ȘI Microsoft își închide toate magazinele fizice. Serviciile pentru clienți - exclusiv online

Competitorii vor depune oferte într-o serie de runde zilnice care vor fi stabilite de licitant. Procedura de licitație trebuie să se încheie până la 1 august însă o finalizare mai rapidă este foarte probabilă. Nicio companie nu poate să dobândească mai mult de 40% din spectrul radio disponibil în fiecare bandă de frecvențe.

Introducerea serviciilor 5G în Olanda este în întârziere față de alte state europene, chiar dacă în luna aprilie grupul Vodafone a anunțat că a început să ofere și servicii 5G în Olanda, care se adaugă rețelei sale actuale 4G.

În schimb, organizarea în Olanda a licitației pentru banda de frecvențe 3,5Ghz, asociată în mod frecvent cu tehnologia 5G, a fost întârziată în condițiile în care guvernul olandez mută, la o nouă locație, un sistem terestru de satelit care ar interfera cu tehnologia 5G. Licitație pentru această banda de frecvențe ar urma să aibă loc la începutul anului 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
olanda
licitatie