Prima pereche de ochelari de realitate augmentată ai Apple ar putea fi lansată în 2024

Prima pereche de ochelari de realitate augmentată ai Apple ar putea fi lansată în 2024
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2022

Pe lângă casca de realitate mixtă, care se apropie de lansare, Apple mai are în lucru și o pereche de ochelari de realitate augmentată, despre care se vehiculează că ar fi gata peste mai bine de doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe finalul acestui sau, cel târziu, la începutul anului viitor, Apple este așteptată să-și lanseze prima cască de realitate mixtă, o cască despre care se spune că a fost deja testată și aprobată de șefii companiei.

Însă, pe partea de realitate virtuală și realitate mixtă, casca nu este singurul produs dezvoltat de Apple. Compania americană mai are în lucru și o pereche de ochelari cu funcții de realitate augmentată.

Două dintre practicile Apple, declarate anticoncurențiale în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Două dintre practicile Apple, declarate anticoncurențiale în Marea Britanie

Acești ochelari, conform analistului Jeff Pu de la Haitong Intl Tech Research, va fi anunțată cândva pe finalulu lui 2024. Tot atunci ar trebui să devină realitate și a doua generație a căști de realitate mixtă.

Dacă informațiile se confirmă, peste doi ani Apple ar urma să aibă deja două produse de realitate virtuală/augmentată - o cască ajunsă deja la a doua versiune și o primă variantă a unei perechi de ochelari.

Spre deosebire de căști, ochelarii de realitate augmentată sunt, deocamdată, un mister. Singurul lucru care se bănuiește este că aceștia vor fi dependenți de iPhone și că, în fapt, vor funcționa ca un fel de ecran secundar cu funcții de AR pentru smartphone.

De cealaltă parte, casca va avea un hardware suficient de puternic pentru a-i permite să funcționeze independent și să ruleze conținut de mare rezoluție.

viewscnt
Afla mai multe despre
ochelari
realitate augmentată
apple