Managerul de fișiere din Windows 11 va avea tab-uri

Managerul de fișiere din Windows 11 va avea tab-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iun 2022

Cu o foarte, foarte mare întârziere, Microsoft va îmbunătăți funcționalitatea managerului implicit de fișiere din propriul sistem de operare prin intermediul tab-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

File Explorer (fostul Windows Explorer), managerul de fișiere disponibil implicit în Windows, va avea tab-uri, însă, doar în Windows 11, nu și în versiunile mai vechi ale sistemului de operare.

Acesta a fost adăugat în build-ul 25136 de Windows 11, disponibil pe canalul de testare Windows Insider, acolo unde Microsoft livrează facilitățile pe care le testează înainte de a le implementa în versiunea finală a sistemului de operare.

Chrome folosește un sistem mai eficient de învățare mecanică pentru a proteja utilizatorii împotriva atacurilor de phishing CITEȘTE ȘI Chrome folosește un sistem mai eficient de învățare mecanică pentru a proteja utilizatorii împotriva atacurilor de phishing

Tab-urile din File Explorer, la fel ca cele pe care utilizatorii le folosesc zi de zi în browser-ele web, au rolul de a facilita unele operațiuni și a elimina nevoia deschiderii altor ferestre ale aplicației.

Spre exemplu, un tab poate fi folosit pentru copierea unui fișier, iar al doilea pentru ”Paste”. Sau se poate folosit câte un tab pentru fiecare folder cu care se lucrează, atunci când se lucrează cu mai multe foldere.

Faptul că Microsoft testează tab-urile de File Explorer pe canalul Windows Insider ar trebui să însemne că este doar o chestiune de timp până când această facilitate va putea fi folosită de toți utilizatorii.

Însă, Microsoft și-a mai păcălit o dată utilizatorii cu această funcție. Acum mai bine de patru ani compania americană a început, la fel, să testeze tab-uri pentru File Explorer, însă, a renunțat și nu a mai revenit asupra facilității până acum.

Windows, care domină copios piața sistemelor de operare, are parte de un focus redus din partea Microsoft, care nu mai are o motivație clară pentru a inova aici. Din această cauză lucrurile se mișcă foarte greu când vine vorba de Windows, noutățile apar cu mare întârziere și există multe probleme create de update-urile lansate.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
file explorer
tab-uri