Profitul Lenovo a crescut cu 18,6% în ultimele trei luni din 2015, dar investitorii sunt nemulțumiți de rezultate

Profitul Lenovo a crescut cu 18,6% în ultimele trei luni din 2015, dar investitorii sunt nemulțumiți de rezultate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 feb 2016

Profitul net al Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri la nivel global, a înregistrat un profit net de 300 de milioane de dolari în perioada octombrie-decembrie (al treilea trimestru al anului fiscal), în creștere cu 18,6% față de perioada similară a anului anterior, transmit Reuters și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe de altă parte, veniturile totale ale companiei chineze au scăzut cu 8,5%, la 12,9 miliarde de dolari. Vânzările de computere ale companiei, care reprezintă circa două treimi din afacerile totale, au scăzut cu 4,2%, evoluția fiind totuși mai bună decât cea a pieței.

La nivelul pieței, vânzările de PC-uri au consemnat în ultimele trei luni din 2015 o scă­dere record de 10,6%, la circa 72 de milioane de unități, potrivit estimărilor International Data Corporation (IDC). Cota de piață obșinută de Lenovo pe piața globală a PC-urilor a fost de 21,5% în perioada menționată.

Microsoft a cumpărat SwiftKey, dezvoltatorul celei mai populare tastaturi de smartphone CITEȘTE ȘI Microsoft a cumpărat SwiftKey, dezvoltatorul celei mai populare tastaturi de smartphone

Acțiunile companiei au scăzut puternic după publicarea rezultatelor (înregistrând un declin de până la 10%), investitorii fiind îngrijorați de evoluția nefavorabilă pe segmentul principal de activitate al companiei. Lenovo a anunțat anterior că intenționează să desființeze aproximativ 3.000 de locuri de muncă pentru reducerea costurilor.

Lenovo a achiziționat, în 2014, divizia de servere x86 a companiei americane International Business Machines (IBM) și Motorola, deținută anterior de Alphabet, compania-mamă a Google.  Lenovo a decis anul acesta să renunțe la marca Motorola, care va fi înlocuită cu brandul Moto. Trecerea la noul brand va fi efectuată treptat, pe parcursul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
pc
venituri
motorola
moto
smartphone