Purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, condamnat în Rusia la șase ani de închisoare, în lipsă, ”pentru apărarea terorismului”

Purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, condamnat în Rusia la șase ani de închisoare, în lipsă, ”pentru apărarea terorismului”
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2024

Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la șase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict pronunțat în lipsă, a informat agenția de presă RIA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Meta însăși este desemnată o organizație extremistă în Rusia, iar platformele sale de socializare Facebook și Instagram au fost interzise în țară din 2022, când Rusia a invadat Ucraina, scrie News.ro.

Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI CITEȘTE ȘI Google demarează un program destinat start-up-urilor care vor să inoveze cu ajutorul AI

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu. Stone, directorul de comunicare al Meta, nu a putut fi contactat imediat.

Interfax a citat-o pe avocata inculpatului, Valentina Filippenkova, care a spus că sentința va fi atacată cu recurs.

”Am cerut achitarea”, a spus ea.

Ministerul de Interne al Rusiei a deschis o anchetă penală asupra lui Stone la sfârșitul anului trecut, fără a dezvălui acuzații specifice.

RIA a citat anchetatorii spunând că Stone a publicat comentarii online care apărau ”acțiuni agresive, ostile și violente” față de soldații ruși implicați în ceea ce Moscova numește ”operațiunea sa militară specială” în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
andy stone