Raport Microsoft: România - peste media mondială la atacuri tip pishing, minare ilicită de criptomonede, atacuri ransomware și atacuri prin malware

Raport Microsoft: România - peste media mondială la atacuri tip pishing, minare ilicită de criptomonede, atacuri ransomware și atacuri prin malware
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2019

Microsoft a publicat raportul Security Intelligence (SIR), ediția numărul 24, care oferă o perspectivă de ansamblu asupra evenimentelor și amenințărilor globale de securitate cibernetică ale anului 2018 și include o imagine a peisajului de securitate în domeniul IT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pentru a crea acest raport, echipa SIR a analizat tendințele rezultate din datele colectate anonim la nivel global pe parcursul întregului an, prin numeroasele servicii și produse Microsoft. Au fost analizate peste 6,5 miliarde de incidente de securitate care trec prin cloud-ul Microsoft în fiecare zi și au fost adunate informații de la mii de cercetători din domeniul securității din întreaga lume. 

Vodafone scumpește abonamentele cu până la 1 euro CITEȘTE ȘI Vodafone scumpește abonamentele cu până la 1 euro

Conform datelor din raport, România înregistrează procentaje mai ridicate decât mediile mondiale la toate categoriile: atacuri tip pishing, minare ilicită de criptomonede, atacuri ransomware și atacuri prin malware.

Diferența cea mai mare față de mediana înregistrată la nivelul Europei este la capitolul ratei de atacuri malware, România atingând un procentaj de 7,46%, cu 2,13 puncte procentuale mai mare decât rata medie la nivelul Europei. România întrece cu mult Cehia (3,44%), dar și Ungaria (6,21%) și Bulgaria (7,10%) la categoria atacurilor malware. O poziție și mai neplăcută la acest capitol o ocupă Serbia, care înregistrează o rată medie de 8,13% în ceea ce privește procentul mediu lunar al dispozitivelor afectate prin malware, depășind media la nivelul Europei cu 2,8 puncte procentuale.

A doua categorie la care România se poziționează deasupra mediei mondiale este procentul mediu lunar al dispozitivelor care s-au confruntat cu minarea ilicită de criptomonede. Media la nivel mondial atinge un procent de 0,11%, în timp ce în România rata ajunge la 0,26%. La acest capitol, Cehia pare că se poziționează mult mai bine, cu o rată de doar 0,09%, în timp ce Serbia, de exemplu, depășește media la nivel mondial cu 0,23 puncte procentuale.

Ediția de anul acesta este acum disponibilă și poate fi descărcată în format PDF sau accesată printr-o versiune online interactivă, care oferă instrumente de filtrare și o analiză detaliată a datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
minare ilicită de criptomonede
pishing
ransomware
malware