Raspberry Pi lansează un PC ultra ieftin integrat într-o tastatură

Raspberry Pi lansează un PC ultra ieftin integrat într-o tastatură
scris 3 nov 2020

Fundația Raspberry Pi a anunțat Raspberry Pi 400, o tastatură sub care se ascunde un PC care costă foarte puțin.

Raspberry Pi 400 arată ca o tastatură, însă, este un PC în toată regula care are nevoie doar de câteva accesorii pentru a funcționa. Și costă numai 70 de dolari.

Device-ul este comercializat și într-un bundle de 100 de dolari, care va include o sursă, un mouse, un card microSD și un cablu HDMI. Pe lângă acestea, nu mai este nevoie decât de conectarea la un monitor sau televizor.

FOTO Facebook testează public Dark Mode în aplicația mobilă CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează public Dark Mode în aplicația mobilă

Pi 400 are la interior un procesor Cortex-A72 ce rulează la o frecvență de 1.8GHz, 4GB RAM, Ethernet, Bluetooth 5.0 și WiFi 802.11ac. Pe partea de conectivitate există două porturi micro HDMI pentru imagine 4K și trei porturi USB, dintre care două sunt USB 3.

Alimentarea PC-ului se face prin USB-C, iar pentru stocare, la fel ca celelalte device-uri Raspberry Pi, se folosește un card microSD.

Raspberry Pi 400 reprezintă o schimbare majoră de strategie pentru Fundația Raspberry Pi. Dacă PC-urile de până acum erau gândite strict pentru entuziaști și pentru cei care vor să devină ingineri software, noua versiune reprezintă un PC care poate fi folosit de oricine.

Asta în teorie, deoarece rămâne problema Linux-ului folosit, cel care va ține probabil departe utilizatorii care nu sunt familiarizați cu acest sistem de operare.

Raspberry Pi 400 va fi lansat anul acesta într-un număr restrâns de țări, printre care SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, urmând ca disponibilitatea să fie extinsă treptat anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
raspberry pi
pc
tastatură
linux