Topul producătorilor de smartphone-uri în funcție de încrederea în brand

Topul producătorilor de smartphone-uri în funcție de încrederea în brand
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 nov 2020

Counterpoint Research a publicat “Trust Rankings”, o ierarhie a brandurilor de smartphone-uri cu Android în funcție de încrederea pe care producătorii o reprezintă, ierarhie realizată prin analizarea mai multor criterii, inclusiv din zona de enterprise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de analiză a realizat studiul analizând patru pilari importanți pentru smartphone-uri: software-ul la zi, update-urile de securitate, calitatea construcției și capacitățile de business.

Pe primul loc în topul în care se regăsesc 10 producători de smartphone-uri cu Android se află Nokia. Brandul celor de HMD punctează cel mai bine la mai multe categorii analizate.

Huawei și Apple, principalii pierzători din piața smartphone-urilor în ultimul trimestru CITEȘTE ȘI Huawei și Apple, principalii pierzători din piața smartphone-urilor în ultimul trimestru

Toate dispozitivele Nokia analizate de Counterpoint Research, în număr de 20, sunt la zi cu update-urile de sistem și de securitate.

Același lucru este valabil și pentru producătorul de pe locul 2, OnePlus, însă în cazul acestuia au fost analizate 7 dispozitive.

Nokia are scor maxim și în ceea ce privește zona de enterprise, urmată tot de OnePlus, care a bifat 90% din aspectele urmărite la această categorie.

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, vine abia pe locul 3, cu un procent de 89% din dispozitive aflate la zi cu update-urile de sistem și de securitate.

Ierarhia completă este următoarea: Nokia, OnePlus, Samsung, RealMe, Xiaomi, Huawei, Oppo, Lenovo, LG și Vivo.

Counterpoint Research menționează că, pe fondul pandemiei, construcția și rezistența smartphone-urilor au devenit mai importante în evaluarea telefoanelor, în condițiile în care oamenii și le schimbă acum mai rar. Ciclul mediu de înlocuire a unui telefon a crescut la 30 de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
top
smartphone
nokia
oneplus
samsung