Ray Tomlinson, inventatorul email-ului, a murit la 74 de ani

Ray Tomlinson, inventatorul email-ului, a murit la 74 de ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2016

Creatorul primului sistem de transmitere a mesajelor scrise în cadrul unei rețele, Ray Tomlinson, a decedat la vârsta de 74 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ray Tomlinson a suferit un atac de cord.

El a fost cel care a trimis primul email, în 1971, pe vremea în care lucra pentru BBN (Bolt, Beranek, Newman), companie care a dezvoltat o versiune primitivă a internetului, numită ARPANET.

Deși nici ideea, nici încercarea de a trimite mesaje scrise în cadrul unei rețele de calculatoare nu era nouă, Tomlinson a fost cel care creat comanda SNDMSG. Și, spre deosebire de tentativele anterioare, SNDMSG chiar trimitea fișierele cu mesaje către destinatar.

Reacții ironice pe Twitter după ce Bernie Sanders a considerat inacceptabil ca românii să aibă viteză mai mare la internet decât americanii CITEȘTE ȘI Reacții ironice pe Twitter după ce Bernie Sanders a considerat inacceptabil ca românii să aibă viteză mai mare la internet decât americanii

Tot Ray Tomlinson a fost cel care a folosit pentru prima oară simbolul ”@” pentru desemnarea unui utilizator. ”@” este, după cum spunea Ray Tomlinson, ”singura prepoziție de pe tastatură”. Tomlinson ales simbolul ”@” și pentru faptul că era unul dintre cel mai puțin folosite caractere.

Din păcate, primul email trimis nu a fost păstrat, pentru a fi atașat paginii corespunzătoare din cartea de istorie. Rămâne doar numele celui care l-a creat: Ray Tomlinson.

viewscnt
Afla mai multe despre
email
@
internet