Reddit lansează o secțiune de conținut inspirată de TikTok

Reddit lansează o secțiune de conținut inspirată de TikTok
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 aug 2021

După Facebook, Twitter și toate celelalte platforme care au preluat formatul video făcut celebru de TikTok, Reddit este cea mai nouă rețea socială ce are o categorie dedicată special clipurilor video scurte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reddit anunță lansarea unei secțiuni noi de conținut, care va găzdui exclusiv clipuri de tip short form - care țin un număr limitat de secunde, cel mult câteva minute.

Noua secțiune va fi, pentru început, disponibilă doar în cadrul aplicației oficiale de iPhone, nu și în cea de Android. Aceasta va putea fi accesată prin intermediul unui buton amplasat în partea de sus a ecranului principal, la dreapta barei de căutare.

VIDEO Intel va intra pe piața plăcilor video anul viitor CITEȘTE ȘI VIDEO Intel va intra pe piața plăcilor video anul viitor

Reddit nu motivează în mod special crearea conținutului pentru noua secțiune. În schimb, aici este “tras” conținutul video din alte subreddit-uri ale platformei (inclusiv unele pe care utilizatorul nu le urmărește în mod normal), care conțin clipuri video cu o durată limitată.

De aici vine și una din problemele acestei secțiuni - Reddit afișează la grămadă clipuri filmate vertical (ca pe TikTok) și filmări tradiționale, orizontale. Utilizatorul va trebui, din această cauză, să tot schimbe orientarea telefonului pentru a adapta ecranul la cele două formate.

Altfel, conținutul video din noua secțiune include aceleași funcții ca orice postare de pe Reddit, cu butoane de votare și navigare prin swipe-uri de jos în sus.

Cei de la Reddit, rețea care și-a lansat prima platformă video nativă abia în 2017, nu au un program clar definit pentru lansarea noii secțiuni pe Android. Nu se știe când aceasta va fi disponibilă în afara iOS-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
video
tiktok