Reuters: Noile produse Apple nu au impresionat investitorii

Reuters: Noile produse Apple nu au impresionat investitorii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 sep 2015

 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Apple a lansat aseară noile modele de iPhone 6, care pot detecta intensitatea cu care este apăsat ecranul, dar și alte produse, evenimentul fiind urmărit cu entuziasm de comentatorii de pe rețelele de socializare, dar și de investitori, scrie Reuters.

Totuși, acțiunile Apple au scăzut ieri cu 1,9% pe bursa americană, evoluția fiind în linie cu celelalte lansări din ultimii ani și reflectând totodată absența unor produse cu adevărat revoluționare care să dea avânt titlurilor companiei.

În medie, acțiunile Apple au pierdut 0,4% în zilele în care au fost lansate noi modele de iPhone în ultimii trei ani, potrivit datelor BTIG Research.

"Oamenilor le place să urască lansările Apple din cauza faptului că așteptările sunt atât de ridicate încât cu greu pot fi depășite", a spus Kevin Landis, manager al portofoliului de 111 milioane de dolari al fondului Firsthand Technology Opportunities, care are acțiunile Apple pe a doua poziție.

Lansarea de ieri a inclus noile versiuni ale iPhone 6, echipate cu tehnologia 3D Touch, cameră de 12 megapixeli și o asistentă digitală mai “obraznică”, iPad Pro - destinat în principal companiilor, a patra generație a setului Apple TV, care vine la pachet cu o aplicație de plată la distanță, și o nouă linie stilistică pentru ceasul inteligent Apple Watch, lansată în parteneriat cu Hermes.

Utilizatorii Twitter par cel mai mult impresionați de noul Apple TV. Produsul, considerat multă vreme de Apple un 'hobby' are acum propriile sale aplicații și Siri, asistența digitală oferită de companie, potrivit Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 6
reuters
bursa
investitori