Safari trimite date către Tencent

Safari trimite date către Tencent
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 oct 2019

Una dintre funcțiile browser-ului Safari dezvoltat de Apple presupune trimiterea informațiilor către compania chineză Tencent, care le-ar pune la dispoziția guvernului chinez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În iOS 13, Safari folosește serviciul antiphishing Safe Browsing al conglomeratului chinez Tencent. Asta înseamnă că IP-urile și alte informații ajung la compania suspectată de legături strânse cu guvernul de la Beijing.

Serviciul în cauză este versiunea chineză a lui Google Safe Browsing. Acesta este folosit de multe browsere web pentru a proteja utilizatorii împotriva tentativelor de phishing. Pentru ca acesta să funcționeze, anumite date ajung la Google.

La fel este și cazul serviciului de la Tencent, pe care Safari îl folosește mai nou. Doar că legăturile cu guvernul chinez constituie pentru majoritatea utilizatorilor un motiv mult mai întemeiat de îngrijorare decât tradiționala indiscreție a lui Google.

Apple va introduce opțiuni pentru evitarea ascultării înregistrărilor făcute de Siri în următoarea versiune de iOS CITEȘTE ȘI Apple va introduce opțiuni pentru evitarea ascultării înregistrărilor făcute de Siri în următoarea versiune de iOS

Datele colectate pot fi folosite pentru identificarea utilizatorului, ceea ce ar ajuta un regim autoritar, precum cel din China, să-și preseze dizidenții.

Un mare semn de întrebare este legat de zona geografică pe care serviciul Tencent este folosit de Safari - dacă sau nu acesta operează doar în China.

Funcția Safe Browsing via Tencent este activată în mod implicit în Safari, iar Apple nu explică modul în care aceasta operează.

Utilizatorii îngrijorați pot dezactiva protecția antiphishing din Safari, însă se vor expune tentativelor de furt a datelor personale.

viewscnt
Afla mai multe despre
safari
iphone
ipad
tencent