Salarii de 335.000 de dolari pe an pentru inginerii din spatele inteligenței artificiale

Salarii de 335.000 de dolari pe an pentru inginerii din spatele inteligenței artificiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

Toată lumea vorbește despre inteligența artificială din spatele aplicației ChatGPT. Însă mai puțin cunoscută este piața muncii din jurul acestui sector al tehnologiei care cunoaște o dezvoltare fulminantă, cu locuri de muncă plătite chiar și cu 335.000 de dolari pe an, scrie Bloomberg, citat de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa-numiții prompt engineers nu au nevoie neapărat de o diplomă de licență în ingineria IT, dar trebuie să aibă capacitatea de a „stimula” inteligența artificială pentru a produce rezultate mai bune și de a ajuta companiile să își instruiască forța de muncă pentru a folosi instrumentele AI.

LEGE ”Nomazii digitali” vor beneficia de facilități fiscale pentru o perioadă limitată. Condițiile stabilite CITEȘTE ȘI LEGE ”Nomazii digitali” vor beneficia de facilități fiscale pentru o perioadă limitată. Condițiile stabilite

Cel mai bine plătite poziții sunt în mare parte pentru persoanele care au un doctorat în AI, în special în învățarea automată sau etica AI, sau pentru persoanele care au fondat companii AI.

Este prea devreme să știm cât de răspândit este sau va deveni acest domeniu specializat al ingineriei, însă este clar că această tehnologie a trecut rapid de la experiment la utilizare practică. Companii precum Google, OpenAI și Meta Platforms Inc au creat peste 12 sisteme de inteligență artificială, numite LLM (Large Language Model).

Totul a început în 2017, când cercetătorii AI au creat modele LLM „preinstruite” care puteau fi adaptate la o gamă largă de sarcini pe baza introducerii unui text de către om.

În ultimul an, LLM-uri precum ChatGPT au atras milioane de utilizatori, iar companii precum Microsoft au integrat ChatGPT în motorul de căutare Bing și în instrumentul de dezvoltare software GitHub. Pe măsură ce tehnologia avansează, multe companii descoperă că au nevoie de cineva care să eficientizeze performanțele inteligenței artificiale.

Astfel, Google, TikTok și Netflix Inc. au crescut salariile pentru inginerii specializați în inteligența artificială, dar oameni pentru astfel de poziții sunt căutați și de alte companii importante, mai ales după interesul generat de lansarea ChatGPT-4 de către OpenAI și a chatbot-ului Bing AI de către Microsoft.

Pe lângă lumea tehnologiei, companiile din lumea financiară, juridică și de asigurări experimentează și ele instrumente AI, crescând în continuare cererea pentru astfel de specialiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligența artificiala
salariu