Sam Altman a promovat serviciile de AI de uz corporativ pentru sute de directori de companii din topul Fortune 500

Sam Altman a promovat serviciile de AI de uz corporativ pentru sute de directori de companii din topul Fortune 500
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2024

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a găzduit luna aceasta sute de directori de companii incluse în topul Fortune 500, în San Francisco, New York și Londra, unde el și alți directori ai OpenAI au prezentat servicii AI pentru uz corporativ, mergând cap la cap în unele cazuri cu susținătorul financiar Microsoft, au declarat participanții pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Evenimentele asemănătoare roadshowului ilustrează modul în care compania, creditată cu declanșarea exploziei inteligenței artificiale generative cu oferta sa pentru consumatori, au rolul să atragă noi surse de venit de la corporații din întreaga lume - unele dintre ele chiar pe terenul de acasă al celui mai mare partener al său, Microsoft.

Meta testează noi funcții de AI în Instagram și WhatsApp CITEȘTE ȘI Meta testează noi funcții de AI în Instagram și WhatsApp

Cele trei întâlniri cu directori seniori ai corporațiilor - două în SUA săptămâna trecută și una la Londra luni - nu au fost făcute publice anterior, scrie News.ro.

Altman s-a adresat direct unor mai mult de 100 de directori din fiecare oraș, potrivit participanților la evenimente care au vorbit sub condiția anonimatului.

La fiecare eveniment, Altman și directorul de operațiuni Brad Lightcap au oferit demonstrații de produse, inclusiv ChatGPT Enterprise, nivelul de întreprindere al celebrului său chatbot care generează texte la solicitări simple, software pentru a conecta aplicațiile clienților la serviciile sale AI cunoscute sub numele de API și noul său model text-video.

OpenAI a promis că datele clienților ChatGPT Enterprise nu vor fi folosite pentru a-și antrena modelele.

Vorbind cu potențiali clienți din industrii, inclusiv finanțe, sănătate și energie, directorii OpenAI au evidențiat o gamă de aplicații, cum ar fi managementul call-centerelor și traducerea.

Ei au remarcat că versiunea pentru consumatori a chatbotului său este deja utilizată de peste 92% dintre companiile din Fortune 500.

Microsoft, cel mai mare investitor în OpenAI, oferă acces la tehnologia OpenAI prin cloud-ul său Azure și prin vânzarea Microsoft 365 Copilot, un instrument de productivitate alimentat de modelele OpenAI care vizează întreprinderile.

Unii directori din participanții la evenimente au întrebat de ce ar trebui să plătească pentru ChatGPT Enterprise dacă sunt deja clienți ai Microsoft, au spus participanții.

Altman și Lightcap au răspuns că plata pentru serviciul de întreprindere le-a permis să lucreze direct cu echipa OpenAI, să aibă acces la cele mai recente modele și mai multe oportunități de a obține produse AI personalizate, potrivit participanților prezenți.

Atos, prezentă și în România, cândva aclamată ca stea în ascensiune, și-a asigurat o „finanțare intermediară” CITEȘTE ȘI Atos, prezentă și în România, cândva aclamată ca stea în ascensiune, și-a asigurat o „finanțare intermediară”

OpenAI și Microsoft au refuzat să comenteze.

OpenAI, evaluat ultima dată la 86 de miliarde de dolari, într-o vânzare secundară de acțiuni, a încercat să-și diversifice fluxul de venituri de când chatbotul său ChatGPT a câștigat rapid popularitate la sfârșitul anului 2022. Compania este pe cale să atingă ținta de venituri de 1 miliard de dolari pe care și-a proiectat-o pentru 2024, au spus surse.

În timp ce încearcă să creeze noi produse pentru consumatori, cum ar fi magazinele ChatGPT de pe piață, compania se așteaptă ca vânzarea către întreprinderi să devină o parte mai semnificativă a veniturilor sale.

Lightcap a declarat pentru Bloomberg săptămâna trecută că peste 600.000 de persoane s-au înscris pentru a folosi ChatGPT Enterprise și Team, în creștere de la aproximativ 150.000 în ianuarie.

Lightcap, principalul director al OpenAI axat pe adoptarea întreprinderilor, a petrecut, de asemenea, timp la Hollywood vorbind cu directorii de studiouri pentru a promova instrumentul de creare video Sora al companiei. Acea tehnologie, care poate crea și rafina videoclipuri bazate pe descrierea textului de către un utilizator, a provocat atât entuziasm, cât și anxietate în industria creativă.

Două studiouri importante de la Hollywood au declarat pentru Reuters că doresc acces anticipat pentru a începe explorarea aplicațiilor, deși există unele îngrijorări cu privire la sursa videoclipurilor folosite pentru a instrui Sora, fiabilitatea producției și capacitatea acesteia de a proteja operele cu drepturi de autor.

Fox și News Corp, l-au găzduit pe Altman la un eveniment al conducerii, în octombrie anul trecut, unde a participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri, potrivit unei surse.

viewscnt
Afla mai multe despre
sam altman
openai