Samsung a dezvoltat un senzor pentru camere foto de smartphone de 64 MP

Samsung a dezvoltat un senzor pentru camere foto de smartphone de 64 MP
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mai 2019

Primele telefoane dotate cu camere foto cu rezoluție de 64 MP ar putea intra pe piață în a doua parte a anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul coreean Samsung a anunțat un senzor pentru camerele foto de telefoane care crește rezoluția acestora la 64 MP - mult peste ce există la ora actuală pe piață.

La ora actuală, producătorii de smartphone-uri par să se fi oprit din cursa creșterii rezoluției camerelor foto și se concentrează mai mult pe înghesuirea a cât mai multe camere într-un smartphone.

iPhone XS Max, spre exemplu, are două camere de 12 MP, iar Galaxy S10+ dispune de trei camere dintre care cea mai mare are 16 MP.

Google lucrează la un smartphone pliabil CITEȘTE ȘI Google lucrează la un smartphone pliabil

Noul senzor al celor de la Samsung, ISOCELL Bright GW1, folosește pixeli de 0.8μm, la fel ca cel mai mare senzor actual al companiei, cel de 48 MP. Asta înseamnă că noul senzor va fi fizic mai mare și va capta mai multă lumină - un aspect esențial pentru fotografie.

Bright GW1 va suporta tehnologia Tetracell de grupare pixelilor și va putea crea fotografii de 16 MP prin lipirea a patru pixeli într-unul singur. Smartphone-urile vor putea scana întregul senzor pentru a obține o imagine de 64 MP în condiții bune de iluminare.

Senzorul va avea o gamă dinamică de 100 dB (ochiul uman poate distinge până la 120 dB).

Samsung va începe producerea în masă a noului senzor în a doua jumătate a anului, ceea ce înseamnă că Note 10, care ar trebui să fie lansat în august sau septembrie, ar putea fi primul smartphone care să-l folosească.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
senzor
foto
smartphone