Samsung a dominat copios și anul trecut piața smartphone-urilor pliabile

Samsung a dominat copios și anul trecut piața smartphone-urilor pliabile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mar 2023

La fel ca și în ceilalți ani, piața smartphone-urilor pliabile a fost acaparată de Samsung, însă, de anul acesta, compania coreeană va avea concurență mai mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anul trecut au fost livrate, în total, 14,2 milioane de smartphone-uri pliabile în toată lumea, conform datelor publicate de Canalys.

Din cele 14,2 milioane care compun întreaga piață a acestor dispozitive, 11 milioane au fost doar telefoanele vândute de Samsung.

FOTO WhatsApp testează o versiune pentru tabletele cu Android CITEȘTE ȘI FOTO WhatsApp testează o versiune pentru tabletele cu Android

Al doilea jucător al acestei piețe, la mare distanță de Samsung, a fost Huawei, care a livrat sub 2 milioane de smartphone-uri pliabile. Alături de alți producători care au activat doar în China anul trecut, pe această piață mai activează și Motorola, care a livrat, însă, doar 40.000 de unități anul trecut.

De anul acesta, însă, situația s-ar putea schimba pe această piață, iar Samsung ar putea avea o concurență mai serioasă. Honor și Oppo au anunțat deja că-și vor lansa anul acesta la nivel global telefoanele pliabile .

Acestora li se va adăuga cândva în cursul acestui ani și OnePlus, care va ieși pe piața globală cu propriul smartphone pliabil.

După intrarea în forță a companiilor chineze, marele absent al acestei piețe va rămâne Apple, despre care există zvonuri că ar avea în lucru, de fapt, o tabletă pliabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone pliabil