SUA: Companiile vor fi sancționate mai aspru dacă nu au politici privind utilizarea de către angajați a aplicațiilor de mesagerie

SUA: Companiile vor fi sancționate mai aspru dacă nu au politici privind utilizarea de către angajați a aplicațiilor de mesagerie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2023

Companiile americane se pot confrunta cu sancțiuni mai severe pentru abateri, dacă nu au politici privind utilizarea de către angajați a telefoanelor mobile personale și a aplicațiilor de mesagerie, a declarat vineri un oficial de top al Departamentului de Justiție al SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii federali vor examina politicile pentru astfel de comunicări de lucru ”neoficiale”, atunci când evaluează programele de conformitate, a declarat Kenneth Polite, procurorul general adjunct al diviziei penale a Departamentului de Justiție, la o conferință a Asociației Baroului American din Miami, scrie News.ro.

Divizia Digitală a Orange România se mută înapoi la Telekom România Mobile CITEȘTE ȘI Divizia Digitală a Orange România se mută înapoi la Telekom România Mobile

Noua directivă este cel mai recent semn al controlului guvernamental sporit asupra utilizării dispozitivelor personale și a aplicațiilor precum WhatsApp.

Agenția va evalua modul în care companiile au elaborat politici privind utilizarea unor astfel de platforme și cum au informat angajații asupra acestor politici.

Utilizarea unor astfel de platforme, inclusiv a aplicațiilor de mesagerie efemere, poate complica investigațiile guvernamentale cu privire la fapte greșite, dacă companiile nu păstrează înregistrările.

Aceasta este o problemă pe care procurorii o vor aborda în timp ce investighează faptele incorecte, a declarat Polite pentru Reuters, într-un interviu.

”În multe circumstanțe, companiile pur și simplu nu au politici deloc în acest spațiu. Pur și simplu nu s-au gândit la provocările care apar prin păstrarea mesajelor de pe dispozitivele cu care angajații lor se lucrează în mod regulat”, a spus acesta.

Acest lucru ar putea însemna că procurorii vor solicita pedepse mai aspre atunci când negociază cu companiile pentru a rezolva acuzațiile de infracțiuni.

Dar ar putea însemna și pedepse mai mici pentru unii.

”Căutăm să recompensăm companiile care sunt deja atente la acest tip de probleme”, a spus el.

Din 2021, firmele de pe Wall Street au fost implicate în investigații ale Comisiei pentru bursă și valori mobiliare din SUA, un organism civil de reglementare, pentru a stabili dacă utilizarea de către angajați a unor astfel de platforme a încălcat regulile de păstrare a evidențelor.

Aceste anchete au dus la sancțiuni mari pentru firme precum JPMorgan Chase, Barclays, Bank of America și Morgan Stanley.

Mai recent, agenția a deschis anchete similare asupra altor firme, inclusiv BlackRock Inc.

Noua directivă face parte dintr-o serie de modificări ale politicii Departamentului de Justiție care vizează combaterea criminalității corporative și încurajarea companiilor să fie mai proactive în raportarea abaterilor către guvern.

Orice companie care dorește să rezolve o investigație din SUA va trebui să includă și obiective de conformitate ca parte a compensațiilor și bonusurilor, a anunțat o altă politică nouă săptămâna aceasta.

”Vor fi obligați să ne raporteze anual despre proiectarea și implementarea acelor politici”, a spus Polite.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
mesagerie