Samsung, acuzat că a mințit în privința vitezei de încărcare a noilor flagship-uri

Samsung, acuzat că a mințit în privința vitezei de încărcare a noilor flagship-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 feb 2022

Cele mai scumpe modele din noua serie Galaxy S22 se laudă cu viteze de încărcare a bateriilor de 45W, însă, în practică, acestea nu aduc câștigul de timp promis de producător.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cele trei modele care compun seria Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra se încarcă cu până la 45W, conform specificațiilor oficiale, oferind un imbold în plus pentru achiziționarea acestora, comparativ cu versiunea S22, mai ieftină, dar cu un sistem de încărcare de doar 25W.

Trecerea la încărcarea cu 45W trebuia să fie un pas în direcția corectă pentru Samsung, surclasată la acest capitol în ultimii ani de competitorii chinezi.

Smartphone-urile pliabile vor costa cât un flagship în doi ani CITEȘTE ȘI Smartphone-urile pliabile vor costa cât un flagship în doi ani

Însă, practica infirmă teoria, așa cum arată testele realizate de GSM Arena. În loc să se observe o diferență semnificativă între timpul de încărcare cu 25W și cel cu 45W, acestea sunt separate, în cazul seriei Galaxy S22, de cel mult 5 minute.

S22 Ultra se încarcă complet în 59 de minute cu 45W și 1 oră și 4 minute cu 25W, ceea ce aduce un insignificant câștig de 5 minute.

Și mai grav stau lucrurile în cazul modelului S22+. Acesta are nevoie de o oră și un minut pentru o încărcare cu 45W și de o oră și două minute pentru încărcarea cu 25W. În acest caz, diferența de preț (atât pentru telefon, cât și pentru încărcătorul de 45W) aduce utilizatorului un câștig de un singur minut la achiziționarea lui S22+.

Samsung este pentru a doua oară în situația de a fi acuzat de promovare înșelătoare privind viteza de încărcare a smartphone-urilor sale, după ce, în 2019, a făcut același lucru cu Note10+, unde în discuție a fost același sistem de încărcare de 45W. Atunci, după acuze, Samsung a șters referirile la încărcarea cu 45W din specificații și materiale de marketing.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
baterie
încărcare
galaxy s22