Samsung, acuzată că reduce intenționat performanțele telefoanelor sale

Samsung, acuzată că reduce intenționat performanțele telefoanelor sale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2022

Pentru că rularea la nivelul optimi oferit de chipset are un impact negativ asupra autonomiei, Samsung apelează la limitarea performanței aplicațiilor - cel puțin acestea sunt acuzațiile făcute de un mare număr de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă controversă în care Samsung a reușit să se implice vizează tactica nu tocmai corectă față de clienți de a limita performanța unor smartphone-uri promovate și vândute scump tocmai pentru că sunt performante.

Scandalul a pornit chiar din Coreea de Sud, unde utilizatorii au bănuit că ceva este putred și au început să investigheze problema. Astfel, a fost descoperită o listă de aproape 10.000 de aplicații în cazul cărora Samsung limitează performanța.

Amazon a lansat serviciul de streaming pentru jocuri Luna CITEȘTE ȘI Amazon a lansat serviciul de streaming pentru jocuri Luna

Bineînțeles că pe lunga listă de aplicații afectate se numără și nume importante, de aplicații cu sute de milioane de utilizatori, precum Netflix, TikTok sau Microsoft Office.

De pe listă lipsesc aplicațiile de testare a performanțelor, precum DMark, GeekBench 5 și PCMark. Asta arată intenția clară a producătorului coreean, care a dorit ca performanțele telefoanelor sale să fie vizibile în aplicațiile de testare, dar aceleași performanțe să nu fie și folosite în practică.

Sacrificarea performanței, aproape sigur, a fost decisă pentru a favoriza autonomia. Se cunoaște deja că inclusiv cele mai noi flagship-uri din seria Galaxy S22, dincolo de toate calitățile lor, au probleme serioase cu autonomia.

Samsung spune că a început să investigheze problema într-un răspuns oficial care nu neagă că a știut de existența ei sau că a pus-o la cale intenționat pentru a crește autonomia.

Din toate informațiile de până acum, se pare că Samsung a ales, ca și OnePlus înaintea sa, să-și laude telefoanele pentru performanța de care sunt capabile, dar să-și vitregească clienții de aceasta în practică, ceea ce poate reprezenta obiectul unor investigații făcute de autoritățile în materie de protecție a consumatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
performanta
autonomie
smartphone