Samsung ar putea lansa primul smartphone pliabil anul acesta

Samsung ar putea lansa primul smartphone pliabil anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 ian 2018

Primul dispozitiv mobil care se închide și se închide asemenea unei cărți ar putea deveni realitate chiar la finele acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ani și ani de zvonuri și chiar confirmări din partea executivilor companiei, Samsung ar putea lansa, în sfârșit, un prim device pliabil, semn că tehnologia care face posibil acest lucru este acum disponibilă.

Deși este genul de inovație care poate aduce producătorului câștiguri foarte mari, atât financiare, cât și de imagine, dintre toate companiile din industrie, Samsung a fost singura asociată cu acest produs, iar reprezentanții companiei au fost singurii care au recunoscut că lucrează la așa ceva.

Așteptat inițial pentru al treilea trimestru al anului trecut, dispozitivul pliabil al celor de la Samsung ar putea fi lansat la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor. Asta dacă nu va interveni altă amânare.

New Business Dimensions, fostă companie controlată de Romsys - preluată integral de Vasile Bălaș. Proprietarul, pentru Profit.ro: firma poate să aducă profit, oamenii au rămas chiar dacă vremurile nu au fost «roz» CITEȘTE ȘI New Business Dimensions, fostă companie controlată de Romsys - preluată integral de Vasile Bălaș. Proprietarul, pentru Profit.ro: firma poate să aducă profit, oamenii au rămas chiar dacă vremurile nu au fost «roz»

Conform publicației coreene The Electronic Times, care citează surse anonime din mai multe nișe de componente electronice, Samsung a stabilit un plan de lansare care prevede trecerea din faza de proiectare la cea de producție în masă. Se pare că producția în masă va începe în noiembrie, după ce se va încheia dezvoltarea ecranelor speciale pentru acest tip de dispozitiv.

Informațiile de până acum vorbesc de un dispozitiv mobil cu ecran de 7,3 inch, care poate fi folosit ca o tabletă și pliat apoi pe jumătate pentru a se transforma într-un smartphone. Plierea este și soluția cea mai bună pentru a oferi avantajele unui ecran mare și, totodată, portabilitatea unui dispozitiv de dimensiuni reduse.

Proiectarea unui astfel de dispozitiv a fost, probabil, una dintre cele mai complicate sarcini pe care și-a asumat-o o companie de tehnologie în ultimii ani. Nu doar ecranul, ci toate componentele plasate la jumătatea device-ului, inclusiv carcasa și bateria, trebuie să fie maleabile și să suporte presiunea plierii.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
tableta
samsung