Samsung Electronics discută preluarea unei participații la producătorul auto chinez BYD

Samsung Electronics discută preluarea unei participații la producătorul auto chinez BYD
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2016

Samsung Electronics discută preluarea unei participații la producătorul auto chinez BYD, pentru dezvoltarea producției de cipuri destinate automobilelor electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decembrie, Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri și cipuri din lume, a creat o echipă pentru dezvoltarea activităților legate de industria auto, fiind în căutarea unui nou motor de creștere pe fondul încetinirii industriei globale a smartphne-urilor, scrie News.ro.

Producătorii auto și companiile de tehnologie au format în ultimii ani o serie de parteneriate, în condițiile în care cursa pentru dezvoltarea de vehicule electrice, autonome și conectate la Internet a creat cerere pentru mai multe componente electronice și software.

”Cele mai recente investiții au rolul să consolideze producția de componente electrice pentru vehicule și a celor destinate smartphone-urilor, pentru cele două companii”, se arată într-un comunicat al Samsung.

Galaxy Note 7 ar putea fi dotat cu funcție de scanare a irisului CITEȘTE ȘI Galaxy Note 7 ar putea fi dotat cu funcție de scanare a irisului

Compania sud-coreeană a pecizat că nu a stabilit cât de mult va cheltui pentru cumpărarea participației la BYD și nici cât de mare va fi aceasta.

BYD este specializată în vehicule electrice și este susținută de compania Berkshire Hathaway, a miliardarului Warren Buffett.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
byd