Samsung Electronics România, principii de afaceri actuale și inițiative inovatoare

Samsung Electronics România, principii de afaceri actuale și inițiative inovatoare

Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Public Affairs & Compliance, Samsung Electronics România &Bulgaria

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 mar 2024
Departamentul de conformitate joacă un rol esențial în asigurarea respectării legilor, normelor și standardelor etice în toate aspectele activitatii unei companii. Acest departament este responsabil cu monitorizarea și implementarea politicilor interne și externe pentru a preveni și identifica orice activități sau comportamente care ar putea pune în pericol integritatea și reputația companiei. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
De asemenea, el are sarcina de a educa și de a oferi suport angajaților în ceea ce privește standardele de conformitate și etică, promovând o cultură organizațională bazată pe integritate și responsabilitate. Prin implicarea sa activă în identificarea și gestionarea riscurilor legale și de conformitate, acest departament contribuie la menținerea unei imagini pozitive a companiei și la consolidarea încrederii clienților, partenerilor de afaceri și autorităților.
 
Ce rol joacă un astfel de departament într-o companie precum Samsung, descoperim în detaliu mai jos.
 
Samsung dedică resurse umane și tehnologie pentru a crea produse și servicii de cea mai bună calitate și pentru a-si aduce contributia la o societate globală mai bună. În acest scop, compania urmărește o serie de principii fundamentale ce au în centru oamenii, excelența și adaptarea continuă.
 
Compania a dezvoltat cu program de conformitate complex care este revizuit periodic în funcție de realitatea din piață, dar și de obiectivele organizaționale.
 
Programul include traininguri, inclusiv pentru prevenția phishing-ului, manuale și ghiduri pentru angajați, canal de whistleblowing, sesiuni dedicate de formare în domeniul legislației aplicabile.
 
,,Într-o companie de tehnologie precum Samsung, departamentul de conformare este pilonul care se asigură că principiile etice și legale sunt integrate în fiecare aspect al activității noastre. În acest mediu aflat în continuă schimbare și inovație, respectarea normelor și reglementărilor este esențială pentru menținerea încrederii clienților și partenerilor noștri, precum si pe cea a autoritatilor statului. Suntem dedicați să promovăm o cultură a integrității și a transparenței, care să asigure succesul pe termen lung al companiei noastre.", a declarat Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Public Affairs & Compliance, Samsung Electronics România &Bulgaria.
 
Compania urmează, de asemenea, standarde globale și legi privind protecția mediului. Samsung integrează deja în produsele sale materiale reciclate post-consum. La fel, cutiile de ambalare sau manualele de utilizare includ materiale reciclate sau din surse sustenabile.
 
Acțiunile de conformitate ale companiei, precum și principiile și valorile fundamentale ale brandului reprezintă un angajament ferm față de etică, integritate și responsabilitate socială, reflectând în același timp, misiunea companiei de a fi un lider global în domeniul tehnologiei, inovației și sustenabilității.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics românia
alexandra pădurariu