Samsung integrează Google Messages pe smartphone-urile vândute în Statele Unite

Samsung integrează Google Messages pe smartphone-urile vândute în Statele Unite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 feb 2022

Cel mai mare producător de smartphone-uri renunță și în Statele Unite la propria aplicație de comunicare, Samsung Messages, în favoarea aplicației dezvoltate și promovate intens de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

După ce, anul trecut, a făcut același lucru în Europa cu smartphone-urile din seria Galaxy S21, Samsung trece la folosirea în mod implicit a Google Messages și în Statele Unite.

Asta înseamnă că, acum, atât în Europa, cât și în Statele Unite, noile smartphone-uri din seria Galaxy S22 vor primi și trimite mesaje cu Google Messages, care suportă tehnologia RCS.

Samsung întrerupe precomenzile pentru noile tablete Galaxy Tab S8 în SUA. Luat prin surprindere CITEȘTE ȘI Samsung întrerupe precomenzile pentru noile tablete Galaxy Tab S8 în SUA. Luat prin surprindere

RCS este un upgrade tehnologic adus clasicului SMS, care face posibilă folosirea unor funcții avansate de comunicare, precum trimiterea și primirea de imagini și clipuri video.

Mutarea este o mare victorie pentru Google, care face încă un pas în impunerea prin orice mijloace pe piață a propriei soluții de comunicare.

De cealaltă parte, pentru Samsung pare, mai degrabă, o capitulare în fața gigantului american. Dacă în urmă cu câțiva ani Samsung încerca să-și dezvolte propriul ecosistem și vorbea inclusiv de înlocuirea Android cu un sistem de operare propriu, compania coreeană a făcut, în ultima vreme, concesie după concesie în fața lui Google, preferând bani pentru a promova serviciile Google în detrimentul celor proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
google messages
smartphone