Samsung pierde cursa pentru primele telefoane cu senzor de amprente integrat în ecran. Cum va arăta Seria Galaxy S10: noutăți importante în ceea ce privește construcția

Samsung pierde cursa pentru primele telefoane cu senzor de amprente integrat în ecran. Cum va arăta Seria Galaxy S10: noutăți importante în ceea ce privește construcția
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 oct 2018

Samsung va lansa la începutul anului viitor trei flagship-uri sub brandul Galaxy S10, cu două modele mai scumpe și unul mai ieftin, după strategia folosită de Apple anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform unor surse apropiate producătorului coreean, modelele de top vor fi S10 și S10 Plus, diferența dintre cele două fiind la nivelul ecranului și, probabil, capacității acumulatorului.

Ambele modele vor fi dotate cu ecrane OLED curbate și, în premieră pentru Samsung, senzorul de amprente va fi integrat în ecran, eliminând necesitatea unui buton fizic pentru această facilitate.

Samsung va pierde însă cursa pentru lansarea primelor telefoane cu senzor de amprente integrat în ecran. Producătorii chinezi, în frunte cu OnePlus, vor avea modele cu această tehnologie pe piață mai devreme cu câteva luni.

Google vrea să concureze cu paginile de Facebook prin noua funcție Follow din Maps CITEȘTE ȘI Google vrea să concureze cu paginile de Facebook prin noua funcție Follow din Maps

Însă, probabil cel mai interesant aspect constructiv al seriei S10 va fi eliminarea bretonului, performanță pe care Samsung o va reuși prin integrarea camerei frontale direct în ecran. Se pare că inginerii companiei vor face mici șanțuri bine ascunse sub ecran pentru a acomoda componentele care făceau parte din așa-zisul breton.

Din informațiile neoficiale, Samsung ar testa în prezent diverse prototipuri pentru a se decide dacă păstrează ieșirea audio 3,5 mm sau va renunța la ea, o decizie luată prima oară de Apple anul trecut și urmată de mulți alți producători de smartphone-uri.

Ce de-al treilea model, și cel mai ieftin deopotrivă, va fi lipsit de unele din funcțiile versiunilor mai scumpe. Se pare că acesta nu va avea ecran curbat, iar senzorul de amprente nu va fi integrat în ecran, ci plasat pe un buton fizic lateral.

Mai mult de jumătate dintre români folosesc aceeași parolă pentru mai multe dintre conturile lor online CITEȘTE ȘI Mai mult de jumătate dintre români folosesc aceeași parolă pentru mai multe dintre conturile lor online

Forțată de creșterile înregistrate de producătorii chinezi dispuși să-și micșoreze marja de profit pentru a vinde mai mult, dar și de vânzările sub așteptări ale celor două S9, Samsung a anunțat că va aduce pe telefoanele din gama de mijloc unele din funcțiile disponibile până acum doar pe flagship-uri.

Producătorii chinezi, precum Xiaomi, Oppo sau OnePlus, au reușit să iasă pe piață cu dispozitive a căror construcție rivalizează cu cea a numelor mari și dotări mult mai atractive raportate la prețul de vânzare.

Pentru Samsung, care a scăzut în al doilea trimestru al anului la 71,5 milioane de unități livrate, cea mai mare amenințare este Huawei. Cel mai mare producător chinez a ajuns în Q2 la 54,2 milioane de smartphone-uri livrate și are, spre deosebire de compatrioții săi, un buget mult mai mare de marketing.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s10
smartphone