Samsung pierde din ce în ce mai mult teren în fața producătorilor chinezi de smartphone-uri

Samsung pierde din ce în ce mai mult teren în fața producătorilor chinezi de smartphone-uri
scris 5 nov 2018

În vreme ce producătorii chinezi cresc în procente formate din două cifre, Samsung pierde cotă de piață cu o viteză aproape la fel de mare.

Două companii de analiză, IDC și Strategy Analytics, dau cota de piață Samsung pentru trimestrul al treilea ca pierzând nu mai puțin de 13 procente față de trimestrul anterior. Asta după ce cota companiei coreene a scăzut și în Q2 cu 10, Q1 cu 2% și Q4 2017 cu 4%.

În același timp, principalul său concurent cu origini chinezești, Huawei, a livrat cu 32% mai multe smartphone-uri în ultimul trimestru și investește foarte mult în promovarea produselor sale. Huawei a devenit al doilea producător ca număr de dispozitive vândute, depășind Apple în acest clasament.

Imediat după Apple, în același clasament, se află Xiaomi, un alt producător chinez care macină cota de piață a celor de la Samsung. Xiaomi a crescut în ultimul trimestru cu 20%.

Apple nu va mai face public numărul de iPhone-uri și iPad-uri vândute CITEȘTE ȘI Apple nu va mai face public numărul de iPhone-uri și iPad-uri vândute

Cei de la Samsung spun că sunt conștienți că au probleme pe segmentele mediu și de jos al pieței de smartphone-uri, însă scăderea de anul acesta se datorează într-o măsură importantă și vânzărilor slabe ale flagship-urilor, după ce producătorul coreean a decis să le scumpească.

Oficialii coreeni se așteaptă totuși ca vânzările să revină pe plus în ultimul trimestru al anului, mizând pe un succes al modelelor Galaxy A9 și A7.

Anul viitor Samsung va lansa trei versiuni ale vârfului de gamă S10, care ar trebui să aducă un design cu rame foarte înguste în jurul ecranului și lipsit complet de așa-numitul cozoroc. Rămâne de văzut și dacă Samsung va păstra prețurile la nivelul celor de la anul acesta.

În afara lui S10, Samsung pregătește pentru anul viitor și primul său smartphone pliabil, un smartphone care ar urma să fie prezentat prima oară la conferința SDC 2018, ceva avea loc chiar săptămâna aceasta, în perioada 7-8 noiembrie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
smartphone
huawei
xiaomi