Samsung - pierderi mari ale profitului și veniturilor

Samsung - pierderi mari ale profitului și veniturilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 apr 2019

Rezultatele financiare ale gigantului coreean sunt în ton cu avertismentul emis în urmă cu o lună și aduc pierderi mari ale profitului și veniturilor pentru cel mai mare producător de semiconductori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În primul trimestru al anului, Samsung a obținut un profit operațional de 5,4 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au scăzut cu 13,5%, la 45 de miliarde de dolari.

Cu venituri de 3,5 miliarde de dolari, divizia de semiconductori a companiei coreene a scăzut față de anul anterior cu nu mai puțin de 64%. În același timp, divizia de ecrane a companiei a avut pierderi de 481 milioane de dolari.

Scăderile masive din zona de semiconductori sunt puse pe seama cererii în scădere pentru centrele de date și pentru smartphone-uri.

Hackerii - peste 30 miliarde tentative de compromitere a conturilor online CITEȘTE ȘI Hackerii - peste 30 miliarde tentative de compromitere a conturilor online

La fel de prost au mers pentru Samsung și smartphone-urile, care au adus un profit operațional de 1,97 miliarde de dolari, cu 40% mai mic decât aceeași perioadă a anului trecut.

Compania coreeană a livrat în Q1 78 de milioane de smartphone-uri și 5 milioane de tablete, arătându-se încrezătoare în succesul noului flagship, Galaxy S10, și într-o creștere a vânzărilor pentru a doua parte a anului.

În ciuda faptului că Samsung a amânat lansarea smartphone-ului pliabil Galaxy Fold din cauza problemelor de construcție, vicepreședintele Lee Jong-min spune că planurile companiei în privința acestor dispozitive nu s-a schimbat.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
rezultate financiare
cipuri
telefoane
ecrane