Samsung - una din cele mai agresive și neinspirate mișcări în relația sa cu presa

Samsung - una din cele mai agresive și neinspirate mișcări în relația sa cu presa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2019

Producătorul coreean Samsung a făcut una din cele mai agresive și neinspirate mișcări în relația sa cu presa, determinând un site să elimine un material care concluziona că Galaxy Fold este un dispozitiv “îngrijorător de fragil.”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicația americană iFixit a fost forțată indirect de Samsung să șteargă de pe site articolul în care erau prezentate construcția și componentele interne ale primului smartphone pliabil al companiei, Galaxy Fold.

iFixit explică cum Samsung a făcut presiuni în acest sens pe unul din parteneri site-ului care trimite la test produse noi, iar acesta la rândul lui a insistat ca articolul în cauză să fie eliminat de pe site.

Publicația nu era obligată legal să șteargă materialul, însă activitatea sa depindea într-o măsură importantă de produsele venite la test prin intermediul acelui partener, care la rândul său depindea probabil din alte puncte de vedere de Samsung.

Venituri cu 39% mai mari în primul trimestru pentru Huawei CITEȘTE ȘI Venituri cu 39% mai mari în primul trimestru pentru Huawei

Cel mai probabil, cei de la Samsung au avut o problemă cu concluzia testului, care susținea că Galaxy Fold este “îngrijorător de fragil.” Compania coreeană încearcă astfel să diminueze imaginea negativă creată deja în rândul primului său smartphone pliabil.

Samsung a decis deja să amâne lansarea oficială a acestuia, după ce nu mai puțin de patru dintre exemplarele trimise pentru recenzii unor publicații importante din Statele Unite au sfârșit cu ecranul spart în urma plierii.

Problema este că Samsung nu face în acest fel decât să atragă și mai multă atenție asupra problemelor, forțând o publicație să retragă de pe site un test. Informația publicată de iFixit a făcut deja ocolul lumii, iar scoaterea articolului nu face decât și mai mult rău imaginii companiei coreene.

viewscnt
Afla mai multe despre
galaxy fold
smartphone
samsung
ifixit