Samsung primește subvenții de peste 6 miliarde de dolari

Samsung primește subvenții de peste 6 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Statele Unite vor acorda subvenții de până la 6,4 miliarde de dolari gigantului sud-coreean Samsung pentru a produce cipuri electronice avansate în Texas, a anunțat executivul american, citat de Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Departamentul de Comerț și Samsung Electronics au semnat un memorandum preliminar de înțelegere care prevede o finanțare directă de până la 6,4 miliarde de dolari” pentru noi facilități de producție, potrivit unui comunicat al departamentului. Se așteaptă ca Samsung să investească „peste 40 de miliarde de dolari în regiune în următorii ani”, creând „peste 20.000 de locuri de muncă”, arată G4Media.

Popularitatea TikTok în rândul politicienilor europeni crește, în ciuda temerilor legate de securitate CITEȘTE ȘI Popularitatea TikTok în rândul politicienilor europeni crește, în ciuda temerilor legate de securitate

Hotărâte să își reducă dependența de aceste componente, esențiale în cursa pentru noile tehnologii, Statele Unite își intensifică inițiativele de acest tip. Acordul încheiat cu Samsung va „pecetlui rolul central al Texasului” în industria americană a semiconductorilor, a salutat președintele american Joe Biden într-un comunicat de presă. „Aceste instalații vor sprijini producția unora dintre cele mai puternice cipuri din lume, esențiale pentru tehnologii precum inteligența artificială și vor consolida securitatea națională”, se mai arată în comunicat.

În cadrul ultimului acord, Samsung își va extinde, de asemenea, instalațiile existente în Texas, a precizat Departamentul Comerțului. Pe lângă această extindere, „vom consolida ecosistemul local de semiconductori” din Statele Unite, potrivit lui Kyung Kye-hyun, co-CEO al Samsung Electronics, citat în comunicatul de presă al Departamentului de Comerț al SUA.

Microsoft va înființa un nou hub de inteligență artificială la Londra, axat pe dezvoltarea de produse și cercetare CITEȘTE ȘI Microsoft va înființa un nou hub de inteligență artificială la Londra, axat pe dezvoltarea de produse și cercetare

Lunea trecută, gigantul taiwanez din domeniul semiconductorilor TSMC a anunțat construirea unei a treia uzine în Arizona (vest), ceea ce ridică investiția sa totală la 65 de miliarde de dolari.

Acest anunț s-a bazat pe un acord preliminar cu Departamentul Comerțului, legat de o lege importantă privind investițiile în tehnologie, „Chips and Science Act”. În cadrul acestui acord, compania va primi până la 6,6 miliarde de dolari sub formă de finanțare directă și va fi eligibilă pentru alte 5 miliarde de dolari sub formă de împrumuturi. Legea „Chips and Science Act”, care datează din vara anului 2022, prevede 52,7 miliarde de dolari pentru a stimula producția de semiconductori în Statele Unite, în ideea că banii publici vor servi ca o trambulină pentru investițiile private.

Samsung Electronics se așteaptă ca profiturile sale pentru primele trei luni ale anului 2024 să crească cu peste 900% față de anul precedent.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care prețurile cipurilor și-au revenit după o cădere post-pandemică, iar cererea de produse legate de inteligența artificială (AI) este în plină expansiune.

LinkedIn vrea să adauge clipuri verticale CITEȘTE ȘI LinkedIn vrea să adauge clipuri verticale

Samsung, cu sediul în Coreea de Sud, este cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, smartphone-uri și televizoare.

Compania urmează să publice un raport financiar detaliat pe 30 aprilie.

Gigantul tehnologic a estimat că profitul său operațional a crescut la 6.600 de miliarde de woni (4,9 miliarde de dolari) în trimestrul ianuarie-martie, cu 931% mai mult decât în aceeași perioadă din 2023. Acest lucru a depășit așteptările analiștilor, care estimau un profit de aproximativ 5.700 de miliarde de woni.

Se estimează că prețurile globale ale cipurilor de memorie au crescut cu aproximativ o cincime în ultimul an.

Divizia de semiconductori a Samsung este, de obicei, cea mai mare sursă de venituri a firmei.

Denumirea RCS&RDS - pregătită să fie schimbată CITEȘTE ȘI Denumirea RCS&RDS - pregătită să fie schimbată

Cererea de semiconductori ar trebui să rămână puternică și în acest an, ajutată de boom-ul tehnologiilor de inteligență artificială.

Cutremurul care a lovit Taiwanul pe 3 aprilie ar putea, de asemenea, să restrângă oferta globală de cipuri, ceea ce ar putea permite Samsung să crească și mai mult prețurile.

În Taiwan se află mai mulți producători importanți de cipuri, inclusiv TSMC – care este furnizor pentru Apple și Nvidia.

În timp ce TSMC a declarat că seismul nu a avut un impact major asupra producției sale, unele dintre operațiunile sale au fost perturbate.

De asemenea, se așteaptă ca Samsung să primească un impuls de la vânzările noilor sale smartphone-uri Galaxy S24, care au fost lansate în ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
profit